oog detail schimmel
oog detail schimmel

Kameel helpt blind paard

Nieuws

In de United States Zoo is een ongewone vriendschap ontstaan tussen een kameel en een blind paard. Merrie Dolly vormt sinds kort een team met kameel Caeser. Hij helpt haar een weg te vinden door de paddock.


Dolly staat al tien jaar bij de Pony X-Press Zoo in Winslow, Maine. Haar zicht begon echter achteruit te gaan en inmiddels is ze zo goed als blind. De vijfjarige Caeser had een nieuwe vriend nodig, zo werd er besloten hem aan Dolly te kopellen.

Onafscheidelijk


Het stel leeft nu samen het zelfde verblijf en zijn inmiddels onafscheidelijk volgens dierentuin eigenaren Ed Papsis en Candis Veilleux. “We plaatste het paard in het verblijf en ze klikte meteen met elkaar”, vertelt Ed. “Ze is waarschijnlijk het enige paard met een blindengeleide kameel.”

Geluid


Dolly helpt Ceasar ook weer op haar manier. Volgens Ed en Candis leert ze hem manieren. “Ze leerde hem wat wel en niet mocht en hoe hij zich moest gedragen. Hoe slechter haar zicht werd, hoe meer ze op hem ging vertrouwen”, zegt Ed. “Hij helpt haar wanneer ze iets niet kan vinden. Hij maakt geluid, waar zij op antwoord en op af komt. Zo begeleidt hij haar naar de voerbak, of waar ze ook naar op zoek is.”

Foto


 

Kijk hier voor een foto van het stel!

Bron: Horse & Hound