Adelinde Cornelissen, Rio, Olympische Spelen, Parzival
Adelinde Cornelissen, Rio, Olympische Spelen, Parzival

Adelinde mikt op Tokio

Nieuws

Dressuuramazone Adelinde Cornelissen is van plan weer te starten op de volgende Olympische Spelen in 2020. Maar dan zet ze niet meer alles in op één paard. Dat vertelt ze tegen RTV Drenthe.


Rio had voor haar toppaard Parzival een spetterend afscheid moeten zijn, maar dat liep in de soep. De negentienjarige ruin werd een dag voor haar start gestoken door een insect. De dierenartsen vinden hem fit, maar toch groet Adelinde tijdens de proef af. ”Dan pas besef je: dat was het dan. Niet alleen de Olympische Spelen, maar ook z’n allerlaatste concours. Daar werd ik wel emotioneel van ja”, vertelt ze.

Meerdere paarden


Maar het was ook een leermoment. ”Je weet maar nooit of het fout gaat. Daarom heb ik meerdere paarden. En ik vind het ook heel leuk om te kijken hoever ze allemaal kunnen komen”, vertelt ze.

Aqiedo


Adelinde moest daarom op zoek naar een goede vervanger en rijdt nu zo’n tien paarden. Met Aqiedo is ze al goed op weg. De tienjarige hengst loopt nu internationale Grand Prix en is wellicht de opvolger van Parzival. ”Hij is heel extreem in alles. Extreem intelligent. Ik vind hem ook extreem atletisch. Gewoon een heel compleet paard.”

Tokio


En daarnaast heeft ze nog een Totilas-troef op stal staan. De vijf jaar oude hengst Governer is een afstammeling van de volle zus van Parzival en Totilas. Op het WK voor jonge paarden werd hij al vijfde. Daarnaast heeft ze nog de zesjarige hengst Fleau de Baian en de vierjarige Henkie. Meerdere ijzers in het vuur dus. En “Ja, de Olympische Spelen van Tokio zijn dan zeker een realistisch doel”, concludeert ze.Bron: RTV Drenthe