Renpaard
Renpaard

Top 10 paardenfilms, deel 2

Nieuws

Je hebt heel veel paardenfilms. Sommige zijn al wat ouder, maar zijn steengoed en kun je gerust vaker bekijken. Anderen daarentegen zijn wat nieuwer, minder bekend of misschien wel onderschat. Daarom een ‘deel 2’ op het lijstje ‘Top 10 paardenfilms aller tijden’.



1.   Secretariat (2010)


Na de dood van haar moeder probeert Penny Chenery de paardenfokkerij van haar ouders draaiende te houden. Ze ontslaat de paardentrainer, neemt zelf de leiding op zich en krijgt het veulen waar ze haar zinnen op had gezet. Zo wordt de fokkerij eigenaar van Secretariat, een hengst die mogelijk de redding van het noodlijdende bedrijf kan betekenen. Samen met Lucien, een nieuwe trainer, zet de voormalige huisvrouw de wereld van de paardenraces volledig op z’n kop.

Wist je dat: Disney’s Secretariat is gebaseerd op een verbazingwekkend waargebeurd verhaal van het renpaard Secretariat, dat in 1973 de prestigieuze Triple Crown wist te winnen.

2.   The Derby Stallion (2005)


De 15-jarige Patrick McCardle volgt niet de wens van zijn vader, een ex-atleet die graag wil dat zijn zoon een topsporter wordt. Patrick heeft namelijk helemaal geen interesse in football, honkbal of hardlopen. Hij brengt veel liever zijn tijd door met Houston Jones, een zwarte muzikant die vroeger jockey en paardentrainer was. Door hem raakt Patrick geïnteresseerd in de paardensport en opent voor hem een heel nieuwe wereld.

Misschien wel leuk om te weten dat Patrick wordt gespeeld door acteur Zac Efron!

3.   Moondance Alexander (2007)


Moondance Alexander is een inspiratievolle tiener die woont bij haar moeder. Ze denkt opnieuw een saaie zomer mee te maken, totdat een paard, dat reageert op de naam Checkers, haar leven binnenstapt. De eigenaar wil eigenlijk met niemand iets te maken hebben, maar met Moondance kan hij het goed vinden. Zij mag in de vakantie in de stallen werken en in ruil daarvoor geeft hij haar paardrijles.

4.   Rodeo & Juliet (2015)


Juliet gaat samen met haar moeder Karen naar de ranch van haar overleden grootvader. Het meisje uit de grote stad moet wennen aan het plattelandsleven op de boerderij van haar familie, totdat ze haar grootvaders paard Rodeo en de jonge cowboy Monty ontmoet. De knappe cowboy helpt haar met een paardrijwedstrijd, zodat Juliet genoeg geld kan verzamelen om het paard en de ranch te redden.

5.   Racing Stripes (2005)


In het Nederlands ook wel bekend als “Streep wil racen’. Streep is een zebra, maar hij is opgegroeid met het idee dat hij een renpaard is. Zijn droom is om het in een race op te nemen tegen echte raspaarden. Gelukkig heeft Streep veel vrienden en een tienermeisje, die hem helpen zijn droom werkelijkheid te maken en de vooroordelen en zijn twijfels weg te nemen.

6.   Flicka (2006)


De zestienjarige Katy McLaughlin droomt ervan om ooit de ranch van haar familie in de bergen van Wyoming over te kunnen nemen. Maar haar vader heeft andere plannen en wil dat zijn dochter gaat studeren. Als Katy in de bossen een wilde mustang vindt, noemt ze het paard Flicka en wilt ze van haar een rijdier maken. Lukt het Katy om haar geliefde Flicka te temmen om zo te laten zien dat iedereen zich in hun allebei heeft vergist?

Wist je dat: Flicka Zweeds is voor “mooi jong meisje”.

7.   Race to Redemption (2015)


Na het verlies van haar vader, moet Hannah Rhodes de kracht vinden om haar angsten te overwinnen en mee te doen aan de race van haar leven. Haar vader heeft zijn gezin met een enorme schuld achtergelaten. Dus als Hannah niet mee doet aan de race of wanneer ze niet wint, zal haar familie alles verliezen.

8.   Young Black Stallion (2003)


Het jonge meisje Neera is in een Noord-Afrikaans land op de vlucht voor de bandietenbende van de schurk Mansoor die net de karavaan van haar ouders heeft overvallen. Ze vindt een gitzwart veulen en het dier helpt haar naar het huis van haar opa, een paardenhandelaar. Ook die is net beroofd door de bende van Mansoor. Neera besluit het veulen stiekem te trainen voor de grote paardenrace waaraan ook Mansoor meedoet.

Wist je dat: de film door Disney is gemaakt voor de grootste doeken, met name voor Imax-bioscopen. Maar hij is natuurlijk op prima te kijken op een tv-scherm.

9.   Ruffian (2007)


Deze film geeft je een kijkje in het leven van het raspaard Ruffian dat begin jaren zeventig furore maakte in de wereld van het paardenrennen. Ruffian dingt mee naar de prestigieuze Triple Crown (net als Secretariat!). Zij moet het opnemen tegen de favoriet, Foolish Pleasure. Begin jaren zeventig had het publiek geen interesse meer in de saaie paardenrennen. Wat de sport nodig had, was een supersnel paard: Ruffian.

10.   Virginia’s Run (2002)


Virginia is een echt paardenmeisje, maar mag van haar vader niet in de buurt komen van haar lievelingsdier. Haar moeder stierf namelijk tijdens een paardrijongeluk. Ondanks dat, gaat ze toch stiekem naar de manege. Virginia blijkt heel erg goed te zijn, maar wordt toch door een aantal figuren tegengewerkt.

Bron: Bitmagazine.nl