Frank en Vivianne van Leeuwen
Frank en Vivianne van Leeuwen Fotograaf: Theo van Woerden

Paarden op je huwelijksdag, hoe doen professionals dat?

Nieuws

Voor paardenliefhebbers die gaan trouwen is het natuurlijk dé grote droom om te trouwen met je partner en daarbij omringd te zijn door paarden. Maar als je dag in dag uit met paarden werkt, wil je dat dan ook?
[caption id=”attachment_86076” align=”alignright” width=”264”] Fotograaf: Evert Doorn[/caption]

Je zou misschien denken dat als je élke dag met paarden werkt, je op die ene speciale dag in je leven even geen paard hoeft te zien? Think again! Natuurlijk wil je ook als paardenprofessional de mooiste dag in je leven delen met paarden.

[caption id=”attachment_86078” align=”alignleft” width=”200”] Fotografe: Rianne Groesbeek[/caption]

De in Nederland woonachtige Australische paardentrainer Will Rogers en de Zweedse dressuuramazone Anna Blomgren konden hun paarden niet missen op hun bruiloft in 2016. De paarden Tørveslettens Quattro en Hill Billy waren erbij en zorgden voor deze adembenemende plaatjes bij Kasteel Heeswijk. Romantiek ten top.

 

Surprise!


Vivianne en Frank van Leeuwen, beiden paardendierenarts en zodoende bijna 24/7 bezig met paarden, besloten het werk niet mee te nemen naar het altaar. Toen er bij de fotoshoot voorafgaande aan de bruiloft ineens een koets in het park verscheen, grapte Vivianne: “Kijk, toch nog paarden op onze bruiloft! Zullen we een om een foto vragen? Er zit toch niemand in de koets”. Pas toen haar aanstaande met een vette knipoog antwoordde: “Ja, waarom zit er eigenlijk niemand in de koets?”, viel ineens het kwartje. Verrassing! Daar gingen ze als een koninklijk paar, dwars door Den Haag, over het Noordeinde naar de Grote Kerk. Een geweldige en onvergetelijke actie van manlief. De kers op de (bruids)taart was de uitnodiging van de bruidsfotograaf om op een zonnige oktoberdag op het strand nog een reportage te maken met een paard. Zo waren paarden geheel onverwacht toch onderdeel van hun prachtige huwelijk en kunnen wij ervan meegenieten (zie grote foto).

Ook in Engeland verraste een bruidegom zijn bruid door te organiseren dat haar paard er op de bruiloft bij kon zijn. Smelt mee met deze video.

Smakelijk bruidsboeket


Zo smetteloos en onvoorbereid als op deze video ging het overigens niet op de meeste bruiloften van de lezers en lezeressen die reageerden op onze oproep om hun verhaal te delen over hun sprookjeshuwelijk omringd door paarden. Maar ook met (of misschien juist dankzij) mest in de sleep van de bruidsjurk, gaten in de sluier en happen uit het bruidsboeket bleken het onvergetelijke herinneringen op te leveren.
Meer romantiek, hilariteit en bruikbare tips van lezers die in het bijzijn van hun paarden in het huwelijksbootje stapten, lees je in een uitgebreid artikel in Bit 250. Deze uitgave ligt vanaf vrijdag 27 oktober op de mat.
Of lees online verder! Tijdens de bruiloft van Dana en Richard werd pony Gijs niet warm of koud van een rondvliegende nep-kaketoe en flamingo-piñata. Huh, wat? Ja, lees maar mee! Nog zo’n droomhuwelijk! 

Bron: Bitmagazine.nl
Will Rogers
Anna Blomgren
Will Rogers