121122319_ABFweb
121122319_ABFweb

In de kerststemming: versier je stal

Nieuws

Sinterklaas is weer uit het land vertrokken en dat betekent dat het tijd wordt om ons te richten op het volgende onderdeel van deze feestelijke maand. Veel mensen hebben de kerstboom al staan en menig huis is versierd met lichtjes. Krijg jij niet genoeg van al deze kerstversieringen? Versier dan ook eens je stal of box! Hieronder kun je inspiratie en handige tips vinden.




  • Vaak zijn simpele versieringen nog het mooist. Koop of maak twee grote kransen, versier ze met een grote rode strik (of gewonnen lintjes) en voila, kerstsfeer! Zo’n krans kun je aan de boxdeur hangen.


https://www.instagram.com/p/BcSTVnsB6-s/?hl=nl&taken-by=mrslaurenash

  • Als je rijbak groot genoeg is, kun je een hoekje inrichten met kerstboom. Gelijk een goede schriktraining! ;)


https://www.instagram.com/p/BcIKWW8l258/?hl=nl&taken-by=johannaduebojedressage

  • Als je je eigen stal hebt, kun je natuurlijk ook flink uitpakken - zoals in onderstaand filmpje.


https://www.instagram.com/p/BcK4CqxgHge/?hl=nl&taken-by=nicolabaur

  • Lichtjes doen het altijd goed, zowel binnen als buiten de stal.


https://www.instagram.com/p/BbJ2aTNFV9k/?hl=nl&tagged=barnlights

  • Je kunt ook ongebruikte paardenspulletjes verwerken in je kerstversiering voor een extra accentje. Oude hoefijzers lenen zich hier erg goed voor, maar denk ook aan ongebruikte bitten en rijlaarzen!


https://www.instagram.com/p/BcfVxUVA-Ww/?hl=nl&tagged=equestrianchristmas


Tips:



  • Veiligheid gaat natuurlijk voor alles: let op brandgevaar! Open vuur is niet aan te raden in de buurt van dieren. Zorg dat alle lichtjes/stekkerdozen uit staan als je ‘s avond afsluit. Meer goede tips over brandveiligheid kun je hier vinden.

  • Paarden snuffelen aan alles, dus bedenk je dat versieringen kunnen omvallen. Zorg dat eventuele kerstbomen stevig staan en gebruik geen echt glas als versiering.

  • Paarden proberen ook alles te eten, vooral als iets er lekker groen uitziet! Zorg dus dat de paarden vanuit hun stal niet bij de versieringen kunnen komen. Veel planten die als kerstversiering worden gebruikt zijn ook giftig!


Bron: Bitmagazine.nl