liefde
liefde

Steun eens een goed doel!

Nieuws

Veel mensen steunen een goed doel en dragen daarmee bij aan een beter leven voor mensen of dieren wereldwijd. De paarden in Nederland hebben het over het algemeen vrij goed, maar dat betekent niet dat dit overal ter wereld ook het geval is. Er zijn verschillende goede doelen die proberen hier verandering in te brengen. En ook in Nederland zijn er paarden die wat extra hulp kunnen gebruiken. Overigens hoef je een goed doel niet altijd te financieel te steunen om bij te dragen, vaak zijn de meer kleinschalige stichtingen ook heel blij met gebruiksartikelen of misschien zelfs wel vrijwilligers. Je kunt dus op verschillende manieren helpen!





  • Stichting Brooke




Stichting Brooke is één van de grootste en bekendste goede doelen voor paarden en ezels ter wereld. Hun doel is het leven van werkpaarden en -ezels in Afrika, Azië, Zuid Amerika en het Midden Oosten te verbeteren. Dit doen ze door directe hulpverlening aan zieke of gewonde dieren, maar ook door voorlichting aan eigenaren.  Meer informatie kun je vinden op www.brooke.nl.


  • Stichting Paardenopvang Achterhoek




Dichter bij huis heb je ook de paardenopvang Achterhoek. Hier worden verwaarloosde en mishandelde paarden opgevangen. Als de paarden eraan toe zijn, kunnen ze eventueel herplaatst worden. Deze stichting is ook heel blij met vrijwilligers en donaties in natura (hooi, bezems etc.). Je kunt meer informatie vinden op paardenopvangachterhoek.nl.


  • Stichting De Paardenkamp




In Soest kun je het nationaal rusthuis en kenniscentrum voor oudere paarden vinden. Hier mogen paarden boven de twintig jaar rustig van hun oude dag genieten. Deze stichting verstrekt ook informatie aan eigenaren van oudere paarden. Meer weten? Bezoek dan www.paardenkamp.nl.


  • Stichting Paard in Nood




Stichting Paard in Nood helpt paarden in Nederland als ze om wat voor reden dan ook geen thuis meer hebben. Ook bieden ze, tegen betaling, plek voor revaliderende of gepensioneerde paarden. Je kunt meer over de stichting lezen op paardinnood.nl.


  • Stichting Paard in Nood Spanje




Deze Nederlandse stichting biedt opvang voor paarden die in nood zijn in Spanje. Vaak worden deze paarden in slechte toestand binnengebracht en kost hun herstel veel tijd, energie en geld. Naast financiële steun kan deze stichting ook zeker vrijwilligers en stagiaires gebruiken. Meer informatie is te vinden op www.paardinnoodspanje.nl.


  • Federatie Paardrijden Gehandicapten




Als je niet alleen paarden een warm hart toedraagt, maar ook andere mensen het plezier gunt dat jij elke dag met je paard beleeft, kun je denken aan deze vereniging. De FPG ziet het als haar missie om de mogelijkheden tot paardrijden voor mensen met een beperking te bevorderen. Op de site kun je alle aangesloten maneges vinden: www.verenigingfpg.nl.

Bron: Bitmagazine.nl