Paardenfilm
Paardenfilm

5 tenenkrommende paardenfouten in films

Nieuws

Paardenmensen zijn misschien niet het meest geliefde gezelschap voor een filmavond. Waar de meeste mensen een spannend gevecht zien tussen ruiters, zitten wij te mopperen op het feit dat die ene ruiter zijn teugels niet correct vasthoudt... Het is logisch dat er tussen al het fantastische werk van filmproducties her en der wat paardgerelateerde foutjes te spotten zijn. En wij paardenmensen willen die natuurlijk met alle liefde aanwijzen, ongeacht de rollende ogen van onze vrienden. ;)Lord of the Rings


Dankzij de Ring of Power en zijn krachten om de drager onzichtbaar te maken, zijn er verschillende karakters in Lord of the Rings die uit het niets verdwijnen. Toch verklaart dit niet de plotselinge verdwijning van de paarden tijdens de gevechtscène in Lord of the Rings: Return of the King. Als je naar de video hieronder kijkt zie je hoe Aragorn een roerende speech geeft vanaf de rug van zijn paard, en dan, out of the blue, is iedereen te voet. Geen paard te zien! Laten we hopen dat ze veilig thuisgekomen zijn.

[embed]https://youtu.be/17_ImViPryQ[/embed]

Exodus: Gods and Kings


De Bijbelse verfilming uit 2014, Exodus: Gods and Kings, was misschien flink ploeteren om door te komen, maar het hield ons paardenmensen in ieder geval bezig met een vrij grove fout. De soldaten in de film rijden namelijk met hun voeten in stijgbeugels, terwijl de moderne stijgbeugels niet bestonden tot 332 na Chr. Moet je nagaan: dat is rond 1500 jaar na de setting van de film. Hoe futuristisch waren die soldaten!

[embed]https://youtu.be/Gsi41C_BXjQ[/embed]

Black Beauty


Je weet wat ze zeggen over vosmerries… Misschien was dat ook wel een van de redenen om pittige Ginger van Black Beauty uit 1994 in bepaalde scènes te laten spelen door een stand-in paardenacteur: de ruin High Tower. Ondanks dat ze flink hun best hebben gedaan om het bewijs niet op het witte doek te laten zien, zijn er bepaalde momenten dat het zichtbaar is. Maar credit naar High Tower: hij speelt de merrie als geen ander!

The Ballad of Lefty Brown


Deze relatief nieuwe film is een indrukwekkende westernfilm met één subtiele paardenfout die je mist als je op het verkeerde moment knippert: in een afgelegen dorpje in Montana, 1899, zijn twee Noorse Fjorden te zien. Het probleem? Nou, als je naar het Norwegian Fjord Horse Registry (NFHR) kijkt, was het pas 1900 toen een New Yorkse paardenfokker een aantal Fjorden naar de USA haalde. Kortom: de kans dat twee Fjordjes een kar trekken in Montana 1899, is vrij klein.

Planet of the Apes


Kijk, Planet of the Apes is natuurlijk geen documentairemateriaal, maar er is één paardgerelateerde fout die het plot helemaal onrealistisch maakt. Ondanks de digitale animatie is het gewoon fysiek niet mogelijk dat volgroeide gorilla’s op paarden rijden. Al helemaal niet de gemiddeld grote paarden die je terugziet in de film. Gorilla’s kunnen tot 180 kg wegen en hebben nou niet echt een stille zit. Au! Al helemaal als je je bedenkt dat de meeste paarden zich al te pletter schrikken van een plastic zakje. En een grote enge gorilla laten ze gewoon op hun rug toe? Don’t think so.

[embed]https://youtu.be/rVnZ-Nx6FoE[/embed]
Weten jullie nog een paardgerelateerde fout in een film? Laat het ons weten!

Naar een idee van Horse & Hound

Lees ook:

Tien ergerlijke dingen aan paardenfilms

Top 10 paardenfilms aller tijden
High Tower