131218065_ABFweb
131218065_ABFweb

I en R: Is er een app waarin je alle gegevens van je paard kunt bewaren?

Recreatie Opvallend

Vanaf 21 april 2021 start de nieuwe wetgeving over het registreren van de locatie van paarden. Dit heeft impact op jou als paardeneigenaar en voor de locatie waar je paard staat. Mieke Theunissen van LTO Nederland beantwoordt de meestgestelde vragen komende tijd op Bitmagazine.nl.

De nieuwe regelgeving houdt in dat alle locaties waar paarden worden gehouden in het centrale systeem moeten worden geregistreerd en een UBN-nummer krijgen. Een hobbyhouder moet dus ook een UBN aanvragen voor de locatie waar hij paarden houdt. De houder van de paarden moet ervoor zorgen dat de gegevens van de paarden in de centrale database komen. De houder van de locatie hoort de locatie te registreren. Het registratiesysteem is vanaf 12 april beschikbaar voor houders van locaties. Houders van paarden kunnen al aan de slag.

Is er een app waarin je alle gegevens van je paard kan bewaren?

Mieke Theunissen: “De RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) heeft de app I&R dieren ontwikkeld. Hier kun je verschillende gegevens vinden over je paard. Heeft je paard bijvoorbeeld een Nederlands paspoort? Door wie is het paspoort uitgegeven? Wat is de geboortedatum van je paard en is je paard geschikt voor consumptie?”

“De RVO app heeft enkel een zoekfunctie, je kunt dus niet zelf gegevens toevoegen. Dit volstaat dus niet in de mogelijkheid tot het registreren. Een paardenpaspoort uitgevende instantie is bevoegd om deze data over het paard te registreren bij de RVO. Een app waar je zelf gegevens van je paard in kunt verzamelen is bijvoorbeeld Anymal. Dit is een app van de Gezondheidsdienst Dieren (GD).”

Morgen antwoord op de vraag: Hoe moet het als het weiland waar mijn paard staat geen adres heeft?

Bron: Bit & Cap