201211098_ABFweb
201211098_ABFweb

I&R: Krijg ik straks inzicht in mijn registratiegegevens?

Nieuws

Vanaf 21 april 2021 start de nieuwe wetgeving over het registreren van de locatie van paarden. Dit heeft impact op jou als paardeneigenaar en voor de locatie waar je paard staat. Mieke Theunissen van LTO Nederland beantwoordt de meestgestelde vragen komende tijd op Bitmagazine.nl.


De nieuwe regelgeving houdt in dat alle locaties waar paarden worden gehouden in het centrale systeem moeten worden geregistreerd en een UBN-nummer (Uniek Bedrijfsnummer) krijgen. Een hobbyhouder moet dus ook een UBN aanvragen voor de locatie waar hij paarden houdt. De houder van de paarden moet ervoor zorgen dat de gegevens van de paarden in de centrale database komen. De locatiehouder hoort de locatie te registreren. Het registratiesysteem is vanaf 12 april beschikbaar voor houders van locaties. Houders van paarden kunnen al aan de slag.


Krijg ik straks inzicht in mijn registratiegegevens?


Mieke: “Als eigenaar van het paard kun je via de I&R dierenapp vinden wat er geregistreerd staat over jouw paard. Via ‘mijn RVO’ kan de eigenaar van de locatie waar je paard staat de gegevens van de locatie terugvinden. De eigenaar van het paard kan niet zien waar het paard gekoppeld staat als het niet op zijn eigen locatie staat.”


Morgen lees je het antwoord op de vraag: Hoe moet ik wijzigingen doorgeven wanneer mijn paard naar een andere locatie verhuisd?


Bron: Bitmagazine.nl