131218065_ABFweb
131218065_ABFweb

LTO: I&R kosten en handhaving verwacht in 2022

Nieuws

Het is inmiddels alweer een paar maanden geleden dat de Identificatie & Registratie van paarden in het systeem van de RVO werd ingevoerd. Sindsdien zijn er al heel wat paarden aan locaties/UBN gekoppeld. Iets wat op dit moment nog gratis is. Er zijn signalen dat er vanaf 1 januari 2022 gehandhaafd gaat worden, meldt de LTO Paardenhouderij. Nu is een goed moment om dit alsnog te regelen.

Eerder werd geroepen dat het bedrag voor het registreren van een UBN en het overschrijven van paarden naar een locatie tientjeswerk zou zijn. Tot op heden is er alsnog geen bedrag vastgesteld hiervoor. Een ideaal uitgangspunt voor degenen die dit nog niet hebben gedaan, want voor veel ondernemers kan deze meevaller een extra trigger zijn om het juist nu goed te regelen.

Handhaving

Verwacht wordt dat je vanaf 2022 wel een jaarbedrag voor een UBN moet betalen en ook een bedrag af moet rekenen voor het verwijderen en toevoegen van paarden van of aan de locatie. Ook zijn er signalen dat er vanaf 1 januari 2022 gehandhaafd gaat worden op registratie van de paarden op de juiste locatie.

Bron: LTO / Bitmagazine.nl