130423282_ABFweb
130423282_ABFweb

Do’s en don’ts voor mooie handen en nagels

Fun Opvallend

Zou het niet fijn zijn als je aan onze handen en nagels niet kon zien dat we weer de hele dag op stal zijn geweest? Huidtherapeut Madelon Fecken en nagelstyliste Karin Helderman geven handige tips voor mooie handen en nagels.

Droge handen?

Heb jij bijvoorbeeld vaak last van droge handen, vooral op een koude, winterse dag op stal? Volgens huidtherapeut Madelon Fecken is dit een veelvoorkomend probleem. 

“Je huid beschermen en verzorgen is daarom heel belangrijk,” vertelt ze. “Je kunt daar het beste thuis al mee beginnen. Een simpel trucje is om een bakje water aan de verwarming te hangen, zodat de lucht minder droog wordt. Daarnaast is een goede crème gebruiken ook een aanrader, maar pas wel op wat je gebruikt. Vaseline is goedkoop en staat op bijna iedere stal. Maar dit product verstopt je poriën, waardoor de huid niet meer ademt. Je kunt er best af en toe een droog plekje mee insmeren, bijvoorbeeld op je ellebogen of een keertje op je lippen. Maar smeer er niet je hele handen mee in.”

Laagje voor laagje

Om te voorkomen dat je nagels scheuren tijdens je werk op stal of tijdens het rijden (auw!) adviseert nagelstyliste Karin Helderman om altijd een paar laagjes nagellak op je nagels te doen. “Gebruik altijd eerst een blanke basecoat, zodat de kleur van de nagellak niet in je nagels trekt. Breng dan een laagje kleur aan en dan een topcoat. De extra laagjes zorgen voor bescherming. Niet iedereen heeft een goede kwaliteit nagels, maar op deze manier kunnen ze net iets meer hebben.” 

nagels hand detail