stoute streken paard
stoute streken paard

Even lachen: 5 stoute streken die elk paardenbaasje wel herkent

Fun Opvallend

Bokken om onder het werk uit te komen, dekens en peesbeschermers die om de haverklap kapot worden gebeten... Wat een boefjes kunnen paarden en pony’s toch zijn. Bit heeft vijf stoute streken op een rijtje gezet! Herken jij ze ook?

1. Bij het aantrekken van de deken, rent je paard de stal uit

Het is een koude winterdag en je denkt je paard blij te maken door hem een lekker warme winterdeken aan te trekken. Je weet dat je moet opletten, omdat er verderop in de stal gevoerd wordt, maar besluit toch om je paard geen halster om te doen en gewoon los in stal te laten staan. Even snel een deken opdoen, moet toch wel kunnen? Maar... hoe goed je ook oplet, hij weet altijd wel een moment te vinden dat hij kan ontsnappen. Je let één tel even niet op en weg is ie, in volle draf gaat hij op de hooikar af, met een wapperende deken die half bevestigd is achter zich aan.

2. Hoofdstel opdoen? Hoofd omhoog!

Je paard staat tussen de touwen en het is tijd om op te zadelen. Je klipt de touwen los, doet het halster af en legt de teugels over het hoofd heen. Op het moment dat je het bit in de hand neemt en het hoofdstel op wilt doen, maakt je paard zijn nek helemaal lang en gaat op standje giraffe. Op deze manier gaat het nooit leuk om een hoofdstel aan te trekken!

3. Geen deken is veilig bij jouw paard

Na een zware training besluit je je paard een zweetdeken op te doen, zodat het zweet beter wegtrekt. Even tien minuten een kopje koffie drinken, of je spullen opruimen, dat moet toch wel kunnen? Je zet je paard op stal. Maar als je terugkomt, sta je voor een verrassing; de zweetdeken hangt alleen nog maar om de nek van je paard en door de gehele stal liggen stukjes zweetdeken verspreid.

4. Peesbeschermers worden altijd uitgetrokken of half gesloopt

Om te voorkomen dat je paard zich aantikt tijdens het rennen in de paddock of wei, doe  je voor de zekerheid peesbeschermers om. Je bedoelt het goed, maar helaas denkt je paard daar anders over. Nog geen vijf minuten nadat ie buiten is gezet, zitten de peesbeschermers al verkeerd om om de benen heen, of erger nog, ze zijn al gesloopt en liggen stoffig in een hoekje.

5. Een bakje met voer? Die moet om!

Je denkt slim te zijn, en zet voor het rijden al een bakje met voer klaar, zodat je je paard na het rijden met een lekkernij kan verwennen. Maar tijdens het poetsen let je even niet op, en voordat je het weet, ligt het bakje om en liggen de brokken door de hele stal heen. Terwijl jij snel alle brokjes bij elkaar probeert te verzamelen, heeft je paard al meer dan de helft opgesmuld. Lekker!

Welke stoute streken herken jij? Deel ze met ons!

Bron: Bit & Cap