100121031_ABFweb
100121031_ABFweb

7 spaarpotjes van paarden(eigenaren)

Nieuws

Een eigen paard is een grote financiële verplichting en uitgaven moeten zorgvuldig worden gepland. Zowel op stal als thuis wil je alles op orde hebben. Maar gaat je gespaarde geld naar jou of naar je paard?


Terwijl anderen genieten van avondjes uit en leuke diners, moeten wij paardenmensen misschien iets vaker op onze portemonnee letten. En daarnaast geld (be)sparen om onze paardensportdromen waar te maken.


Hieronder staan vijf spaardoelen van paardeneigenaren die waarschijnlijk uitgegeven worden aan het paard in plaats van aan de ruiter.


Eten


Ruiters hebben hun brandstof nodig om hen door lange ochtenden op het erf te helpen, gevolgd door nog langere dagen op kantoor. Waarschijnlijk ben je een slimme shopper, die kiest voor budgetwinkels en merken. Je bent fan van producten met een lange levensduur, blikken en diepvriesopties. Hoewel jij zeker met een beperkt budget eet, eet je paard een zorgvuldig geselecteerd dieet, dat door een paardenvoedingsdeskundige is aangepast aan zijn werklast en dieetwensen. Zijn voer bevat alleen de hoogste kwaliteit en laten we niet eens beginnen over de prijs van het hooi.


Schoonheidsproducten


Je kan de laatste keer dat je ging winkelen voor make-up niet herinneren, maar vorige week nog kocht je speciale paardenshampoo, manenglansspray en nog meer voor je trouwe viervoeter. Het dagelijkse verzorgingsschema en het werk wat je aan je paard hebt voordat je op wedstrijd kunt, vereisen een geheel andere selectie van producten om ervoor te zorgen dat het aan de looks niet ligt op de wedstrijddag.


Kapper


Ook de kapper vergeet je vaak in te plannen voor jezelf, of je stelt het verven van je uitgroei nog even uit omdat je al krap bij kas zit deze maand. Maar je paard, die staat er keurig bij. Je paard wordt driemaandelijks geschoren door de beste paardenkapper.


Schoenen


De meeste van jouw schoenen zijn ooit gekocht om netjes te houden, maar toch vaak op stal beland. Ze zijn dan ook niet echt schoon of netjes meer. Terwijl je paard er altijd keurig bij staat met speciaal ontworpen ijzers. Ook wanneer je paard een ijzer verliest, zorg jij dat de hoefsmid dezelfde dag nog een nieuw ijzer komt zetten.


Spullen voor in huis


Rubberen matten van topkwaliteit, een pallet stofvrij vlas, een elektrische waterdrinkbak en een overvloed aan bijpassende hooinetten zijn absolute benodigdheden voor de paardenstal. Maar €20,- voor een dekbedset van Ikea klinkt echter als een enorme uitgave.


Vakantie


We sparen het hele jaar door om ons een aantal wedstrijdweekenden te kunnen veroorloven, dan kunnen we ergens op een grasveld de dag doorbrengen met onze dierbaren (je paard). Maar dit betekent dat gezinsvakanties, romantische stedentrips of uitstapjes met vrienden maar weinig voorkomen. Je jaarlijkse verlof en je besteedbare inkomen geef jij liever uit aan een tijdelijke stal of startgeld, waarvoor je uiteindelijk wanneer je geluk hebt én goed presteert een lintje terug krijgt.


Kadootjes


‘Wat zou je graag willen met kerst?’ Een dekje en bijpassende peesbeschermers. ‘Hoe zit het met je volgende verjaardag?’ Dan wil je een nieuw springzadel. ‘Hoe zit het met Valentijnsdag?’ Absoluut een nieuwe frontriem voor je hoofdstel.


Koop voor ons maar iets uit een ruitershop en we zullen tevreden zijn. :)


Naar een idee van: Horse & Hound