Bixie Wedstrijd met ouders - Arnd
Bixie Wedstrijd met ouders - Arnd

Paardenlogica - 11 situaties die gewone mensen nooit zullen begrijpen

Nieuws

Of je nou professioneel ruiter bent, het liefst een bosritje maakt of er ergens tussenin zit, deze 11 situaties begrijpen alle paardenmensen. Andere mensen... tja, die snappen er niks van!


1. Je hebt precies €3,20 op je rekening — je bestelt matching setjes met halster, zweetdeken en bandages in drie verschillende kleuren omdat je een kortingscode van 10 procent krijgt.

2. ‘Ik kan het me echt niet veroorloven om een tweede paard te nemen’ — ondertussen breng je elke vrije avond door met switchen tussen de Horse sale-groep op Facebook en Marktplaats en reageer je op advertenties met ‘heb je nog een filmpje?’

3. Vrijdagavond: je belooft je partner om dit weekend echt een keertje iets sociaals te gaan doen — je hoort dat er iemand uitvalt op de startlijst van de plaatselijke vereniging en vorige keer reed je daar ook van die goede punten. Je schrijft je dus toch maar bij (met twee eigen paarden en het jonkie van de buurvrouw - dag sociaal leven!) .

4. ‘Hij loopt fijn op de trens’ — je kijkt verbaasd toe als degene die dit zegt ook een martingaal en slofteugels vastmaakt en vervolgens de sperriem op z’n strakst aansnoert.

5. Je maakt je huis eens per maand schoon (als het meezit) ­— je mest je paard twee keer per dag uit en doet op zaterdag een extra schoonmaakronde op stal.

6. Je zegt tegen je vriendinnen dat je nu toch echt klaar bent voor een serieuze relatie — je koopt een ruin.

7. Je tien-jarige zoon zegt dat hij geen Bixie meer wil starten — je tien-jarige zoon heeft pech, jij vindt de Bixie-rubrieken nou eenmaal geweldig en een gewone startkaart kost geld.

8. Je bent 1.60 met hakken aan — je koopt een Duits warmbloed van 1.80.

9. Je hebt echt helemaal niks om aan te trekken naar de bruiloft van je nicht – je paard heeft negen zweetdekens (waarvan 3 limited edition), zes staldekens en vier regendekens in all verschillende diktes.

10. ‘Ik ben echt toe aan vakantie maar ik heb geen geld én geen tijd’ – je vraagt twee weken vrij omdat er een minieme kans is dat je doorgaat naar de Hippiade en je voor de zekerheid die week van tevoren een exclusieve trainingsweek hebt geboekt.

11. Voordat je salaris wordt gestort, leef je de hele week op boterhammen met pindakaas — je paard geniet van een exclusief dieet met natuurolie, extra vezels en Duits kruidenhooi en wordt al chagrijnig als zijn eten 10 minuten te laat is.

 

Welke paardenlogica begrijpen jouw vrienden/familie/partner niet? Laat het ons weten in een reactie!