Gerda en Lynn Grey Belle
Gerda en Lynn Grey Belle Foto: Klikfotografie

Gerda Rekker: “Ik kocht Lynn als project, maar belandde in de Z-dressuur”

Fun Dressuur Recreatie Wedstrijden

Hoewel Gerda Rekker negen jaar geleden zonder verwachtingen met haar Lynn Grey Belle aan de slag ging, schopte te combinatie het uiteindelijk tot de Z-dressuur. Aangezien de merrie vorig jaar een peesblessure heeft gehad, richten ze zich nu voornamelijk op buitenrijden en plezier maken. “Die wedstrijden komen later wel”, stelt Gerda.

Op slag verliefd

Gerda en haar dertienjarige Lynn vormen inmiddels al ruim negen jaar een combinatie. “Nadat mijn vorige paard overleed, wilde ik eigenlijk geen nieuw paard meer. Omdat het uiteindelijk toch weer begon te kriebelen ben ik samen met iemand anders op zoek gegaan naar een paard dat we konden delen. Ik werd op slag verliefd op Lynn na nog geen twee weken besloten we dat ze volledig van mij zou worden”, vertelt ze.

Doorgegroeid

De merrie was destijds nog ontzettend groen; een mooie uitdaging dus. “Ik kocht haar eigenlijk als experimentje en ging er heel open in. Hoewel ik in het begin bang was dat ze te braaf was en ik uitdaging zou gaan missen, kwam er daarna toch wat pit in haar karakter. We zijn samen aan de slag gegaan, wisselden veel af met buitenritten en sprongetjes en groeiden zo op ons eigen tempo door tot de Z1-dressuur. Helaas gooide een peesblessure vorig jaar roet in het eten.”


Foto: Privébezit

Plezier voorop

“Vorig jaar liep Lynn helaas een peesblessure op. Gelukkig viel de schade mee, sloeg de behandeling goed aan en heeft alle tijd en energie die ik erin stak tot een goed herstel geleid. Na drie maanden was ze eigenlijk weer de oude.”

“Aangezien Lynn bij mij oud mag worden en ik haar zo lang mogelijk bij mij wil houden, wil ik niets overhaasten. We genieten van buitenritjes en trainen thuis ook door in de dressuursport, maar de wedstrijden laten we voor nu nog even achterwege. Die pakken we later wel weer op; plezier maken staat immers voorop. Of het voor mij lichamelijk haalbaar is om het Z2 te behalen weet ik niet, maar aan Lynn’s potentie zal het zeker niet liggen!”, sluit ze af. 

Bron: Bit & Cap

Foto’s: Klikfotografie / Privébezit

Afbeelding