Afbeelding
Foto: Christine Dijk

Winactie: ‘De kunst van het niets doen’ en Mendale’s tie safe (winnaar bekend)

Win

Bianca Hildebrand-van Alderwegen is een drukbezette instructrice die vanaf haar thuisbasis in het Gelderse Asch en bij leerlingen thuis dressuurmatige trainingen geeft. Duidelijk en vriendelijk zijn naar je paard staat voorop. Door haar jarenlange ervaring met veel verschillende paarden in verschillende disciplines heeft Bianca haar eigen trainingsmethode ontwikkeld, de ‘Mendale’s Methode’.


In de nieuwe Bit & Cap (februari 2023) maken we kennis met de amazone en haar manier van trainen. die gebaseerd is op een heldere en effectieve communicatie tussen mens en paard. Met behulp van specifieke oefeningen, duidelijke afspraken en het bewust doseren van hulpen krijgen paarden de tijd om in een rustige state-of-mind tot ontwikkeling te komen. In de Mendale’s Methode is het afbouwen van hulpen en soms zelfs helemaal niets doen (’terug naar 0’) een belangrijk aspect. 

“Het draait erom dat ruiters hun paard het vertrouwen en de verantwoordelijkheid geven om de oefeningen zelf te kunnen uitvoeren”, aldus Bianca. “Volgens mij zorgt dit bij de paarden voor meer ontspanning, zelfvertrouwen en plezier én geeft het jou als ruiter de ruimte en de rust om te voelen of je paard soepeler en losser wordt en te genieten. Het is dus de ideale basis voor harmonie.”

Mendales weggeefactie 

Bianca geeft één exemplaar van haar boek ‘De kunst van het niets doen, praktijkgids voor paardvriendelijk rijden en trainen’ (ter waarde van 39,95 euro) weg, samen met haar tie safe. Dit ‘halstertouw met ringen’ helpt je om je handen op één plek te houden en je paard niet in de mond te zitten of om je aan vast te houden als je paard erg fris is en je bang bent om gelanceerd te worden. 

Winnen? Stuur dan een mail naar bit-cap@mphorses.nl en wie weet maak jij kans op dit mooie boek met 25 lessen vol handige tips en tricks. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je aan de slag gaat met de oefeningen. Je kunt ook het boek bestellen.

Afbeelding