120326817_ABFweb
120326817_ABFweb

11 Dingen die je denkt wanneer je gaat scheren

Welzijn Verzorging

Het is voor sommige lezers een terugkerend klusje, ieder jaar wanneer het kouder wordt moet je weer nadenken of je je paard gaat scheren. Hieronder een overzicht van de passerende gedachten en tips om je verder te helpen met scheren.


1. Is het al tijd?

Met welke temperatuur en in welke maand scheer je meestal?

2. Ja het is tijd, maar wanneer heb ik/degene die scheert tijd?

Je weet het zeker, je wilt deze week je paard nog scheren, maar dit klusje kost even tijd. Scheer je zelf of laat je iemand anders scheren? De meeste paardeneigenaren scheren rond dezelfde tijd, dus plan vooruit. 😉

3. Waar is het scheerapparaat ook alweer?

Wanneer je zelf een scheerapparaat bezit, gebruik je die waarschijnlijk maar 1 of 2 keer per jaar. Zorg voor een goede plek om het apparaat op te bergen. Bij sommige ruitersportzaken bestaat ook de mogelijkheid om een scheerapparaat te huren.

4. Doet het scheerapparaat het nog?

De paarden met een aantal ‘kale’ strepen, bekend gezicht? Olie is heel belangrijk voor het behoud van je scheerapparaat. Om mislukking te voorkomen, check het apparaat even voordat je begint.

5. Hoe ging dat ook alweer, scheren?

Ja, het is toch alweer een jaar geleden, waar begin je ook alweer? Of heb je zelfs nog nooit geschoren? Check hier tips om veilig te scheren!

6. Welk model?

Jachtmodel, dekenmodel of streepmodel? Het is net alsof je zelf naar de kapper moet, welk model ga of laat je scheren bij je paard? Belangrijk om hier van tevoren over na te denken.

7. Help, mijn paard is bang voor het scheerapparaat!

Lees hier tips om jouw paard over zijn angst heen te helpen. 😉

8. Scheren is nog best zwaar...

Was dit vorig jaar ook zo zwaar? Je arm voelt de trilling van het scheerappraat nog terwijl je al even gestopt bent. Verder voelt het apparaat steeds zwaarder, je levert een ware strijd tegen de zwaartekracht. Alles voor je trouwe viervoeter!

9. Leuke figuurtjes

Je hebt inspiratie opgedaan en besloten om leuke figuurtjes op je paard te scheren. Hmmm, ja dat is nog best lastig hè?

10. Waar zijn de dekens?

Oké je paard is ‘kaal’, maar waar had je de dekens ook alweer opgeborgen?

11. Welke deken?0

Gisteren was het koud, vandaag is het warm, er is geen touw aan vast te knopen. Precies nu jij je paard net hebt geschoren... Dan maar in overleg met je stalgenoten de beste oplossing kiezen!