180611066_ABFweb
180611066_ABFweb

Levenslessen die je van je paard hebt geleerd

Training Coaching Opvallend

Wanneer je ooit nog een goede reden zoekt om paardenliefhebber te zijn, is dit een top lijst. Paarden leren je een heleboel dingen waar je later in je leven veel profijt van kunt hebben. Onthoud dit en pas het toe in je privé- en werkleven! 

Grenzen stellen

Wanneer je met paarden omgaat moet je wel grenzen stellen. Voor een gezonde omgang met dieren van ruim 600 kilo zijn grenzen een must. Denk daar maar eens aan wanneer je weer ja tegen iets zegt op je werk. :)

Opvoeden

Een paard moet je altijd blijven opvoeden. Het kan zijn dat je paard een nare ervaring heeft met bijvoorbeeld de trailer en je daarom weer opnieuw met je paard moet oefenen. Je bent straks een ster in opvoeden wanneer je toe bent aan kinderen!

Niet opgeven

Iemand die opgeeft komt met een paard vaak niet ver. Je moet een doorzetter zijn, door weer en wind, valpartij na valpartij, jij blijft geloven in de goede afloop. En de aanhouder wint!

Omdenken

Een paard kan soms van de een op de andere dag ergens een probleem in zien. Het is dan aan jou als baas om hier een oplossing voor te bedenken. Soms moet je daarvoor creatief zijn.

Verantwoordelijkheidsgevoel

Jij hebt de verantwoordelijkheid over een levend dier die vrijwel volledig van jou afhankelijk is. In de meeste gevallen ben jij degene die ervoor zorgt dat je paard buiten zijn stal komt en het hele management van je paard.

Loyaliteit

Vaak ben je fan van 1 paard en daar blijf je bij. Het voelt toch een beetje als vreemdgaan wanneer je met een ander paard wat gaat doen.

Bron: Bit & Cap