Biomechanica van het paard
Biomechanica van het paard

Biomechanica van het paard

Welzijn

We willen allemaal dat ons paard baat heeft bij de training en dat deze zijn gezondheid en levensduur ten goede komt. Het lastige is echter

om uit te vinden waar je als ruiter/trainer goed aan doet. Daarnaast is biomechanica er niet alleen voor sportpaarden, maar voor elk paard, jong of oud! In dit boek leer je door middel van duidelijke beelden en heldere uitleg een functioneel bewegingsbeeld herkennen.

Het is bedoeld om elke paardenliefhebber, recreatief of professioneel, een handvat te bieden om van zijn paard een ‘happy athlete’ te maken. Niet alleen leer je gezond lichaamsgebruik te herkennen, maar je leert ook begrijpen waarom bepaalde houdingen en bewegingen een positief of schadelijk effect op je paard hebben.

Een goed bewegend paard zit lekkerder in zijn vel en voelt zich beter, fysiek en mentaal. Wij als ruiters en trainers kunnen onze paarden enorm helpen in hun ontwikkeling, zolang we ons bewust zijn van het effect van houding en beweging op het welzijn van ons paard.

LISANNE THOMAS is als trainer en instructeur al bijna twintig jaar gefascineerd door de biomechanica.

Binnen haar bedrijf Indigo Horsetraining heeft zij zich gespecialiseerd in training vanuit biomechanisch oogpunt.

Zij legt zich toe op een verantwoorde trainingsopbouw, op basis van een goede verstandhouding met het paard,om tot een ontspannen inspanning te komen.

Het uitgangspunt is de optimale ontwikkeling van elk paard, met respect voor zijn begrenzingen. Sinds 2015 biedt zij

de erkende LAKB instructeursopleiding aan. Verder is zij o.a. actief als jurylid voor dressuur en working equitation, revalidatietrainer en auteur. Zij schrijft rijtechnische artikelen voor BIT magazine en geeft regelmatig clinics en shows.

Haar missie: training opnieuw in dienst van het paard stellen, in plaats van andersom.