britt dekker blog
britt dekker blog

WK in Normandië

Nieuws

Een paar weken geleden was ik Eve aan het borstelen, toen de telefoon ging. Ik kon even niet opnemen, want mijn hele handen zaten onder het vet en viezigheid. Nog geen paar seconde later kreeg ik een berichtje van Imke Schellekens-Bartels; of ik mee wilde naar het WK in Normandië... Of ik mee wilde? WAAAAAAAAAAAAAH JAAAAAAA NATUURLIJK WIL IK MEE!!!


De Grand Prix werd gehouden in een voetbal stadion. Toen we aankwamen moesten we eerst even wennen dat de paarden in de ring zover van ons weg waren, als je een foto maakte was het maar een vage bruine, witte of zwarte vlek. Het vak waarin we zaten zat vol Australiërs, wat voelde alsof je als Ajacied tussen een groep Feyenoorders ging zitten... We kregen heel even het idee dat het iets minder cool was dan we dachten, totdat we ineens een grote oranje vlek tegenover ons zagen! Toen we erachter kwamen dat die vlek de deelnemerstribune was, werd het een soort avontuur; we wilden er hoe dan ook opkomen!

We hebben gewacht tot de beveiliger met iemand praatte, en toen ‘sniekten’ we erlangs. Het was gelukt!!!!! In één keer!!! Toen zaten we ineens tussen Anky, Adelinde, Tineke Bartels, Edward, alle trainers, noem maar op! Vanaf hier werd het ineens fantastisch! Iedereen leefde met elkaar mee. Zelfs met de Nederlandse ruiters die voor een ander land uitkwamen. Zoals Yessin bijvoorbeeld, hij komt uit voor Marokko maar wordt getraind door Anky, dus ook voor hem zaten we op het puntje van onze stoel. Na 110 combinaties gezien te hebben in twee dagen vielen er heel veel weg, maar buiten alle Nederlanders, is er nog eentje die mij héél erg is bijgebleven; de Zuid-Afrikaanse combinatie die getraind wordt door Imke Bartels. Ze reed gewoon met een FRIES! En die Fries was zó cool! Hij piaffeerde en passageerde beter dan veel paarden die ik daar gezien heb. En ook zijn wissels waren zo mooi! Zo zie je maar, als je er maar in geloofd en hard genoeg je best doet, is alles mogelijk! Misschien volgend WK wel een Fjord!

[gallery link=”file” ids=”https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2014/08/de-fires.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2014/08/Het-oranje-vak-met-uitzicht-op-de-creme-de-la-creme-van-de-dressuursport.-.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2014/08/Met-anky.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2014/08/Met-imke-op-de-tribune.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2014/08/yesssin-zwaait-naar-ons.jpg|”]
de Fries
Het oranje vak met uitzicht op de creme de la creme van de dressuursport. !!!
Met Anky!
Met Imke op de tribune
Yesssin zwaait naar ons