_N8Q4684
_N8Q4684

Imke’s Toots is terug

Nieuws

“Je wil niet weten hoe blij ik ben,” vertelt Imke Schellekens-Bartels over haar eerste proef met Toots in jaren. Vanavond reed ze de grote zwarte schoonheid sinds 2,5 jaar weer op wedstrijd en met een geweldig resultaat. De combinatie behaalde bijna 74% en, belangrijker nog: “hij deed het geweldig”.


We weten allemaal nog dat de opmars van de Black Beauty in de internationale Grand Prix ruw verstoord werd in maart 2013, toen Imke hem moest terugtrekken voor Indoor Brabant. Lang bleef onduidelijk waarom de Jazz-zoon zo’n jeuk aan zijn neus had. Toen de oorzaak, een luchtweginfectie en een ontstoken zenuw, eenmaal was opgespoord, was de weg naar herstel echter nog niet zomaar gevonden. Steeds als het weer beter met hem ging en zijn amazone de training opbouwde, kreeg Toots weer een terugval.

Tegenslagen


Maar dat lijkt nu verleden tijd. Imke vertelt: “De afgelopen jaren was het moeilijk. ik kreeg steeds een tegenslag te verduren, de deksel keer op keer op m’n neus. Ik zat zelfs op een punt dat ik niet meer goed durfde te hopen dat het echt goed zou komen. Maar hij loopt nu al een poosje super fijn en de afgelopen weken ging hij zó goed in de training, dat ik vond dat een rentree er toch een keer van moest komen. Het is wel emotioneel, na zo’n lange tijd. En dan is het ook nog zo’n geweldig mooi paard. Ik zag hem pas terug op de video en dacht: wat is het toch een gave bok! Het zou zo verschrikkelijk zonde zijn geweest als het niet meer zou lukken. Dus ik zocht een fijn wedstrijdje om weer de ring in te gaan. In Bocholtz ligt een fijne bodem en ik dacht: dan gaat het daar maar gebeuren.”

‘Hij dééd het’


En daar gebeurde het. Toots was al lang niet meer van huis geweest en met losrijden was hij nog iets gespannen, vertelt Imke. “Maar na tien minuten leek hij zich te bedenken dat het toch wel heel leuk was om weer eens van huis te zijn en voelde ik hem ontspannen. Ik had bewust geen Grand Prix ingeschreven maar Inter II, dat is toch net iets gemakkelijker. En ik wil dat Toots er plezier in houdt, het hem niet meteen te moeilijk maken. De opzet slaagde: hij dééd het. Zo super fijn rondlopen, dat had ik niet durven hopen. De proef was eigenlijk foutloos, er zaten alleen wat routinedingen in. Ik heb zo geweldig lekker kunnen rijden vanavond, dat de uitslag me helemaal niet meer interesseerde. Maar nu ik de score weet, ben ik er natuurlijk super gelukkig mee. Jezus, je wil niet weten hoe blij ik met Toots ben!”

Bron: Horses.nl