buitenrit
buitenrit

Paardrijden op Noord-Beveland voortaan veiliger

Nieuws

Noord-Beveland kent een nieuw ruiterpadennetwerk. Vele vrijwilligers van de Stichting Ruiter- en Menroutes Noord-Beveland hebben een lange periode hard gewerkt aan de routes, waardoor paardenliefhebbers vanaf nu veiliger kunnen genieten van het eiland.


Veiligheid en begrip van medeweggebruikers staat voorop, soms rijden ruiters met hun paarden nog steeds langs openbare wegen. "Vorige week nog moest een paard worden afgemaakt," vertelt initiatiefneemster Bianca van Duyn. "Nadat een ongeduldige vrachtwagenchauffeur begon te toeteren, ging het paard ervandoor en verongelukte. De berijdster ligt in het ziekenhuis."

Voorheen konden ruiters een enkele route rijden op Noord-Beveland, nu staan alle routes via knooppunten in contact met elkaar. Er zijn ook stroken langs akkerranden gehuurd om te paard over te rijden. In totaal werd er meer dan 100 kilometer ruiterpad aangelegd.

Ruiters kunnen gebruik maken van pleisterplaatsen. Niet alleen om even iets te kunnen eten of drinken, maar ook waar met paard overnacht kan worden. Op die manier kan een echt ‘rondje Noord-Beveland’ in een weekend worden gedaan.



Bron: Omroep Zeeland