Ruiterpad
Ruiterpad

VVD wil Hippisch toerisme in Gelderland

Nieuws

De VVD wil dat de provincie Gelderland een plan gaat maken voor het verbinden van diverse paardrij- en menroutes en het bevorderen van de uniformiteit van deze routes (via knooppunten). Dat schrijft Horses. De partij wil daarnaast ook dat de verkeersveiligheid voor ruiters wordt bevorderd, dat ruiterroutes voor iedereen toegankelijk zijn en dat onderhoud van ruiterpaden ook door vrijwilligers kan plaatsvinden.


Statenleden Hans de Haan (woordvoerder recreatie): “Gelderland is een prachtige provincie, met veel natuur. Paardenliefhebbers maken dan ook graag gebruik van onze provincie om hier paard te rijden of te mennen. Goed voor het toerisme ook, want veel gasten komen nu uit andere regio’s van Nederland of uit het buitenland (België, Duitsland) en overnachten in hotels op bijvoorbeeld de Veluwe. Het zou goed zijn als de provincie de regie zou nemen om nu op zichzelf staande initiatieven op het gebied van paardentoerisme te verbinden.”

Statenlid Bastiaan Meerburg van natuur (zelf voorzitter van rijvereniging De Grebberuiters uit Wageningen) stelde vorig jaar al schriftelijke vragen naar aanleiding van de KNHS-actie ‘Red de Buitenrit’. Hij vindt het onderling verbinden van diverse ruiterroutes waardevol, ook met andere provincies. Meerburg: “Denk aan de verbinding tussen de Veluwe met de Utrechtse heuvelrug via een ruiterroute, zodat er een groot aaneengesloten gebied ontstaat, wat weer extra toeristen trekt. Ook de veiligheid is belangrijk: onder andere bij het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo is het wenselijk dat ruiters op veilige wijze de provinciale weg N302 over zouden kunnen steken.”

Bron: Horses/Persbericht