5 - May - Copy
5 - May - Copy

Paardenmannen gaan uit de kleren voor het goede doel

Nieuws

Hier in Nederland kennen we al een tijde de Horse & Hunk kalender: mooie mannen en paarden, wat wil je nog meer? In Engeland wisten ze daar een heel goed antwoord op: kleren uit!


World Horse Welfare en Testicular Cancer Research ontwikkelden de Horses & Hunks calendar, een kalender waarin verschillende mannen uit de kleren gaan voor het goede doel. Het geld van de kalender wordt gedoneerd aan het Britse fonds voor teelbalkanker.

Een van de modellen is Aaron Crawford (foto links). In 2009 - als hij maar net 26 jaar is - krijgt hij de diagnose teelbalkanker. Gelukkig was hij er snel bij, kon de tumor operatief worden verwijderd en was er geen verdere behandeling nodig.

Naast Aaron krijgen elk jaar tussen de 2000 en 3000 mannen de diagnose teelbalkanker. Maar liefst 84 procent daarvan is tussen de 24 en 49 jaar oud.

Vorig jaar werd er met de kalender ruim 4000 pond opgehaald. De kalender van dit jaar kost vijf pond (€ 6,34) en is te verkrijgen op de website. Voor £ 7,50 krijg je een gesigneerd exemplaar. 

Bron: Horses & Hunks 
2 - February
June