140422133_ABFweb
140422133_ABFweb

Helen Langehanenberg wilde zelf stoppen

Nieuws

Deze week werd na maanden van speculatie definitief bekend dat de Duitse dressuuramazone Helen Langehanenberg en Damon Hill NRW niet langer een combinatie zijn. Volgens haar advocaat kwamen beide partijen niet tot een overeenkomst en Langehanenberg liet in diverse media weten ‘kapot te zijn van dit verlies’. Maar het was Helen Langehanenberg zelf, en niet de eigenaren van Damon Hill, die de samenwerking beëindigde, meent magazine Ludwigs Pferdewelten.


Volgens het Duitse magazine schreef de advocaat van Langehanenberg een brief aan Christian Becks, de eigenaar van Damon Hill. In deze brief, die de advocaat 15 september namens Langehanenberg aan de familie Becks heeft gestuurd zou ondermeer het volgende staan: “Uit naam van Helen Langehanenberg delen we u mee dat zij de samenwerking met u, in het bijzonder het rijden en voorstellen van uw hengst Damon Hill, wil beëindigen. Wij zijn van mening dat dit voor alle betrokkenen en ook voor het paard het beste is.” En vervolgens: “We vragen u om uw paard in de komende dagen op te komen halen en uw sleutel in te leveren”.

De advocaat van Langehanenberg geeft aan de brief inderdaad te hebben verzonden, maar niet omdat Helen geen interesse meer zou hebben in het rijden van Damon Hill. De brief werd verzonden om de vruchteloze onderhandelingen kracht bij te zetten. De laatste anderhalf jaar werd Langehanenberg namelijk niet meer betaald voor het verzorgen, rijden en uitbrengen van de hengst, vertelt de advocaat aan het Duitse St. Georg. Langehanenberg betaalde zelf al het inschrijfgeld maar ontving niets van het prijzengeld dat ze met de hengst won.

Langehanenberg en Damon Hill wonnen op de Wereldruiterspelen in Caen teamgoud en twee individuele zilveren medailles. Ook won het duo olympisch zilver en behaalde ze diverse Duitse titels.


Bron: Ludwigs Pferdewelten / St. Georg