130426444_ABFweb
130426444_ABFweb

Damon Hill te zien op Equitana

Nieuws

Damon Hill NRW, de voormalige topper van Helen Langehanenberg, verschijnt voor het eerst na hun break weer publiekelijk ten tonele. Damon Hill zal te zien zijn op het Hengstengala van Equitana 2015. Of hij aan de hand of onder het zadel wordt getoond is nog niet bekend.


Tien jaar geleden was hij een van de eerste hengsten in de ring van het Hengstengala op Equitana. Dit jaar keert de beroemde tophengst Damon Hill NRW als eregast terug in de grote piste in het Duitse Essen. Zijn terugkeer is een blije verrassing voor voor duizenden fokkers, fokfanaten en paardenliefhebbers.

Gouden duo


In november vorig jaar ging het gouden duo Helen Langehanenberg en Damon Hill NRW definitief uit elkaar. Helen behaalde met de hengst teamgoud op de Wereldruiterspelen afgelopen zomer. Daarvoor wonnen ze al de wereldbeker, een zilveren olympische medaille en vier keer de Duitse titel.

Onder het zadel?


Equitana wil nog niets loslaten over het feit of Damon Hill onder het zadel of aan de hand wordt getoond. “Dit blijft een grote verrassing”, stelt de persvoorlichter. Momenteel is de 15-jarige hengst onder het zadel bij Jill Marielle Becks, dochter van eigenaar Christian Becks. Het is nog niet duidelijk of hij gereden wordt om fit te blijven of dat hij klaargestoomd wordt voor een nieuwe carrière met de dochter van Becks. Jill Marielle rijdt tevens de twee WK-gangers Damon’s Satellite en volle zus Damon’s Delorange.

In zijn vaders voetsporen


In 2005 kwam hij zelf de ring binnen als nakomeling van de legendarische Donnerhall I; dit jaar zal hij zelf worden bijgestaan door meerdere zonen en dochters. Hij volgt zijn vaders voetsporen als legendarische dekhengst. Onder zijn nakomelingen bevinden zich onder meer goedgekeurde dekhengsten, succesvolle sportpaarden, top veilingspaarden, winnaars van het Bundeschampionat (het Duitse kampioenschap voor jonge dressuurpaarden) en staatspremie merries.

Het Equitana hengstengala vindt plaats op zondag 15 maart 2015 in Essen. Klik hier voor meer informatie.

Bron: Bitmagazine / Equitana Hengste 2015