150426043_ABFweb
150426043_ABFweb

Winnend debuut voor Damon Hill en 17-jarige amazone

Nieuws

Dressuurtopper Damon Hill maakte een winnend internationaal debuut onder zijn nieuwe amazone: de pas 17-jarige Jil-Marielle Becks. Jil is de dochter van de eigenaar van Damon Hill: Christian Becks. “Dami geeft mij alles”, vertelt de trotse amazone.




Jil was slechts twee jaar oud toen haar ouders het hengstveulen Damon Hill kochten. Vijftien jaar later vormen de twee een mooie combinatie. “Hij is spectaculair!”, glundert Jil-Marielle.

Succesvol debuut


Het kersverse duo reed last-minute mee in de Horses And Dreams show in Hagen, Duitsland (22-26 april). Daar wonnen ze de één-ster Prix St. Georges met 79,21%. Deze score overschreed met gemak het 64%-doel om een kwalificatie voor een mogelijke nominatie voor de Europese kampioenschappen young riders in de wacht te slepen. “Ik breng heel veel tijd met hem door, ben veel bij hem, klets en smoes met hem en verwen hem! Ik denk dat hij daarom voor me vecht en alles voor me doet. Dat maakt hem heel bijzonder!”

Equitana


De 17-jarige Jil presenteerde Damon Hill voor het eerst publiekelijk onder haar zadel in een show op Equitana (15 maart). Daar gaf de combinatie alvast een voorproefje van hun kunnen!
Bekijk hieronder een video:

Damon Hill


De vijftienjarige Donnerhall-zoon heeft een extreem succesvolle carriere achter de rug onder zijn voormalige amazone Helen Langehanenberg. Zijn internationale Grand Prix-carriere begon hij echter onder Ingrid Klimke.

Bron: Horse and Hound