polo
polo

Vandaag City Polo in Maastricht!

Nieuws

Nog geen plannen vandaag? Reis af naar het zuiden! Op het Vrijthof in hartje Maastricht vindt dit weekend City Polo plaats.


Polo is niet alleen de oudste balsport maar ook oudste teamsport ter wereld. De eerste wedstrijden vonden 2500 jaar geleden in Perzië plaats. De oudste Polobaan ligt in de stad isfahan en nabij de Taj Mahal liggen de stallen waar ooit de polopaarden van de Mogol stonden. Polo was dé hofsport bij de Perzische, Indiase, Mongoolse en Chinese heersers. De sport werd snel geliefd bij Britse officieren in India. In 1859 richtten ze hun eigen Poloclub op en namen de sport mee terug naar Groot Brittannië. Polo heeft de afgelopen decennia veel aan populariteit gewonnen. Het wordt nu in meer dan 70 landen gespeeld en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers.

Arena Polo is een variant van Polo en wordt vooral in de periode van oktober tot en met maart gespeeld. Arena Polo is anders dan spelen op het veld. Om te beginnen is de arena, een bak van ongeveer 40 bij 60 meter, veel kleiner dan het veld, speelt men twee tegen twee en met een grotere bal.

Het is voor de professionele spelers een uitstekende manier om hun technieken (snelheid, korte draaien) scherp te houden en om gedurende de winter in vorm te blijven. Gedurende het winterseizoen worden in Europa verschillende Arena Polo events georganiseerd in o.a. Zwitserland, Duitsland en Engeland, die veel bezoekers trekken. City Polo Maastricht, dat wordt opgezet als een Arena Polo event, past uitstekend in dit schema. Bovendien is Arena Polo nog nooit eerder op een plein in de binnenstad gehouden, en om de sfeer nog beter tot zijn recht te laten komen zullen de wedstrijden op zaterdag en zondag ’s avonds op een
verlicht Vrijthof plaatsvinden.

Kijk hier voor het programma 

Bron: City Polo Maastricht