polo
polo

Een sport van koningen: polo

Nieuws

Het geroffel van de langsrazende paardenhoeven, het luide getik van de mallet tegen de bal... Zelfs als je niets van de spelregels begrijpt, is polo een spectaculaire sport om te zien. De nieuwe documentaire Sport of Kings geeft je een speciale kijk op het poloveld én wat er zich verder afspeelt in de wereld van de sport.


Paardrijden op zich heeft al het hardnekkige stereotype dat het een sport is die weggelegd is voor de elite, maar polo spant wat dat betreft de kroon. Wie aan polo denkt, denkt waarschijnlijk ook aan glazen champagne, dure kleding en dames die wankelend op hoge hakken de pollen terug in het speelveld stampen.

Aan dat stereotype proberen de makers van Sport of Kings iets te doen. Ze willen met hun documentaireserie niet alleen de glamour van polo laten zien, maar ook de minder bekende kanten. Het blijft uiteindelijk gewoon een paardensport: ook polospelers ontkomen niet aan stallen uitmesten...

Voor de documentaireserie zul je nog even geduld moeten hebben; deze zal pas verschijnen in maart 2016. Gelukkig kun je wel alvast een indrukwekkende trailer bekijken.



Bron: Horse Collaborative