Gisella Bartels portret
Gisella Bartels portret

Videoblog: Training over balkjes op gelijke afstand

Nieuws

Trainen met balkjes is voor vrijwel ieder paard een geschikte manier om meer variatie en afwisseling te bieden in de training. “Het is echter wel van belang dat je weet wat je doet, zodat je veilig en gericht kunt trainen,” weet fysiotherapeute Gisella Bartels. “De komende tijd laten we jullie een aantal verschillende mogelijkheden zien als het gaat om trainen met balken, vandaag het eerste deel.”


“Indien je paard geblesseerd is (geweest), overleg dan eerst even met je dierenarts. Voor het overige is dit voor vrijwel ieder paard een fijne manier van trainen. Bouw het echter wel rustig op. Begin met een of twee balken en denk ook aan een geleidelijke opbouw qua tijdsduur: van enkele keren over de balken stappen tot een heel aantal keer per training over de balken gaan. Geef je paard de dag na de balkentraining ook iets anders te doen zodat de getrainde structuren niet gelijk weer worden aangesproken.
In dit filmpje beginnen we met de training over balkjes op gelijke afstand. Dit doen we in eerste instantie aan de hand. In het filmpje kun je zien welke structuren worden getraind en waar je op kunt letten. Veel succes en veel plezier!”