140125015_ABFweb
140125015_ABFweb

Vingino in eigendom van Valentijn van Weering

Nieuws

Valentijn van Weering is de nieuwe eigenaar van het Grand Prix-paard Vingino. Het kort geding dat de subtop-ruiter had aangespannen tegen voormalig eigenaresse Margriet van Beelen zou vanmiddag plaatsvinden. Echter één uur voor aanvang van de zitting meldde advocaat van Van Weering, Mr Marieke Jansen, dat alle betrokken partijen tot een schikking waren gekomen.


Vanmorgen hebben alle betrokken partijen (naast Van Weering zijn dat voormalig eigenaresse Margriet van Beelen en Grand Prix-ruiter Tommie Visser, die de ruin tot en met zijn huidige niveau heeft opgeleid) het koopcontract ondertekend. “Sinds vrijdag zijn onze advocaten permanent met elkaar in contact geweest om tot een compromis te komen”, meldt Van Weering, “Er zijn zo’n 150 mails over en weer gestuurd. Het is altijd beter – ook financieel – om een rechtszaak te voorkomen.”

Uiteindelijk zijn Van Weering en Van Beelen het eens geworden over de verkoopprijs en gingen ook Van Beelen en Visser onderling akkoord voor het deel van de verkoopprijs dat voor Visser bestemd zou zijn. “Tja, ze was blijkbaar toch wat minder zeker van haar zaak dan dat ze heel de tijd beweerd heeft”, reageert Tommie Visser, die verder niet op de details van de schikking in wil gaan. “Laat ik het zo zeggen, dat ik er geen euro aan overhoud. De rekening van mijn advocaat en mijn deel voor Vingino kun je tegen elkaar wegstrepen.”

Visser geeft aan de zaak Vingino nu af te willen sluiten. “Deze kwestie heeft nu een jaar en tien dagen geduurd. Het is nu zoals het is en ik wil het nu laten rusten.” Valentijn van Weering daarentegen kijkt er naar uit om met zijn nieuwe troef aan de slag te gaan: “Ik vind het zo’n bijzonder paard. Ik hoop echt met hem de stap naar de Grand Prix te kunnen maken!”

Margriet van Beelen en haar advocaat Annette Mak waren vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Horses