Tommie Visser Vingino
Tommie Visser Vingino

Tommie Visser en Vingino maken droomrentree

Nieuws

Het is nog maar net geleden dat Tommie Visser ‘zijn’ Vingino weer terug onder het zadel kreeg, maar hij heeft nu al een kaderscore behaald. Op de Suptopwedstrijd in Almelo reden ze een score van maar liefst 71,80 procent en wonnen ze daarmee de eerste selectie, aldus Horses.


Tommie schrijft op zijn Facebookpagina: “Wauw!!! De eerste keer weer de ring binnen rijden en winnen met 71,8%, de eerste KADERscore is weer binnen!! Ik wil dan iedereen ook bedanken die meteen weer voor Vingino klaarstond toen hij terug kwam! Custom Zadels, De Ruiterzolder, Aldo Doveren, Christie Dreessen en natuurlijk mister Valentijn van Weering!!! En natuurlijk alle andere supporters;-))”

Vanouds


Nog geen drie weken geleden kreeg Visser de talentvolle Polansky-ruin terug onder het zadel. “Het rijden ging toen helemaal niet”, vertelt Visser. “Ik dacht echt, ‘ik kan weer helemaal opnieuw beginnen’. Toch viel al aardig snel weer het kwartje bij VarioHippiQue’s Vingino. “Binnen een week voelde het weer als vanouds. Een paard is een gewoontedier en als hij eenmaal het ritueeltje weer herkent, dan is ‘ie er weer.” Vingino pakte zo goed aan dat Tommie eind april speelde met de gedachte om Vingino in Almelo weer voor het eerst uit te brengen. “Ik sprak Wim Ernes tijdens de Excellent Dressage Sales en heb dit toen met hem besproken. Hij heeft me toen aangeboden om de zaterdag voor de wedstrijd met me mee te kijken. Deze training ging zo ontzettend fijn dat zowel Wim als ik er vertrouwen in hadden dat we er klaar voor waren.”

Afstemmingsfoutjes


“In de proef liep Vingino voor mijn gevoel iets minder dan gister tijdens de training met Wim. Ook merk ik dat de afstemming nog beter moet, bijvoorbeeld in de overgangen en in de series. De serie om de twee was nu bijvoorbeeld heel slingerend terwijl die voorheen echt wel strakker kon. De pirouettes en piaffe gingen wel heel goed. Daarvoor hadden we negens.” Komende tijd wil de ruiter vooral heel erg gaan genieten van zijn paard. Ik weet inmiddels dat er héél veel kan veranderen in een jaar tijd, dus ik ben ook totaal nog niet bezig met Rio. Eerst wil ik gewoon fijne wedstrijden met hem gaan rijden en genieten. Eind mei hebben we Kootwijk staan en de week erop Compiegne. Dat is altijd een hele leuke wedstrijd. Daarna zien we wel!”

Bron: Horses
6233981