150218507_ABFweb
150218507_ABFweb

Paardenzwendelaarster voor de rechter

Nieuws

Ze zou oudere paarden gratis een fijne oude dag bezorgen. Maar in plaats daarvan verkocht Ellie G. de dieren door. Op 6 mei moet de vrouw uit Wapserveen zich verantwoorden bij de rechter.


Vorig jaar zomer volgde op internet de ene op de andere waarschuwing over Ellie G. Slachtoffers van de vrouw uit Wapserveen probeerden zo te voorkomen dat andere paardenbezitters hetzelfde zou overkomen. Volgens hun verhalen is G. een geraffineerde en gewetenloze oplichtster.

Goede oude dag


De vrouw reageerde op oproepen, bijvoorbeeld op Marktplaats, van eigenaren van oudere en geblesseerde paarden die een goede oude dag voor hun dier zochten. G. wilde de paarden wel opvangen op de boerderij die ze bewoonde in Wapserveen. De dieren die bij haar terechtkwamen verkocht ze vervolgens snel door. Diverse onthutste eigenaren stapten naar de politie en deden aangifte.

Spoorloos


Debbie Goedemans uit het Noord-Hollandse Vijfhuizen is een van de slachtoffers. Haar tienjarige ruin Ziezo had kissing spines en kon niet meer bereden worden. Op uitnodiging van G. stalde ze het dier in Wapserveen. Toen Goedemans na enige tijd poolshoogte nam, was de boerderij verlaten. G. bleek alleen maar huurder te zijn geweest. De eigenaren van het pand hadden haar er wegens huurachterstand uitgegooid. Van Ziezo geen spoor.

Rechtszaak


Bijna een jaar later weet Goedemans nog altijd niet waar haar paard is gebleven. Ze woont woensdag 6 mei de rechtszaak bij. “Misschien kom ik tijdens de behandeling nog iets te weten over Ziezo.” De zaak dient bij de politierechter in Assen. Volgens woordvoerster Karin Hoving van het Openbaar Ministerie worden is de rechtszaak gebaseerd op vier aangiften tegen G. De vrouw wordt formeel verdacht van verduistering.

Bron: Dagblad van het Noorden