Dierenarts
Dierenarts

Dierenartsstudenten helpen verwaarloosde paarden

Nieuws

Studenten dierengeneeskunde van de Colorado State University worden ingezet bij een opvang van verwaarloosde paarden. In het Dumb Friends League Harmony Equine Center in Franktown in de Amerikaanse staat Colorado zijn vorige maand 59 mishandelde en verwaarloosde paarden opgevangen.


Deze merries en hengsten van Texaanse boerderijen zijn door autoriteiten in beslag genomen. De studenten helpen bij het castreren van de hengsten. Dit wordt gedaan om ongewilde nakomelingen en agressief gedrag te voorkomen. Alle handelingen worden volgens de chirurgische afdeling van de universiteit, gedaan uit welzijnsoogpunt voor de paarden. Daarmee zijn niet alleen de paarden geholpen, maar ook de studenten, want die doen daar meteen ervaring mee op. Het maakt hen volgens de universiteit betere dierenartsen.

Het Harmony Equine Center is een van de opvangadressen voor paarden die gered zijn door de Houston Society for the Prevention of Cruelty tot Animals. In die opvangcentra krijgen die dieren een intensieve verzorging om te herstellen. Sommige paarden zijn op sterven na dood en waren vel over been. Enkelen hadden open wonden, anderen waren gewond en mank. Hun hoeven waren zo lang, dat ze niet normaal konden bewegen. De eigenaren van de boerderijen waar deze paarden zijn weggehaald zijn gearresteerd en vervolgd voor dierenmishandeling.

Het Harmony Equine Center is volledig uitgerust om de paarden te verzorgen en te trainen, zodat ze uiteindelijk geadopteerd kunnen worden door nieuwe geschikte eigenaren. Nadat de paarden in september zijn gearriveerd, zijn de Texaanse paarden gemiddeld al 50 kilo aangekomen. Daarna is naar de hoeven en de tanden gekeken en worden de paarden geleerd een halster aan te doen. De volgende stap is het castreren van de hengsten, waarmee de studenten hebben geholpen.

Bron: Thehorse.com
141125037_ABFweb