101020575_ABFweb
101020575_ABFweb

Drie maanden cel voor verduisteren van paarden

Nieuws

De vrouw die vanuit Drenthe paarden van particulieren verduisterde, gaat drie maanden de gevangenis in. Ze heeft willen en wetens misbruik gemaakt van het vertrouwen van de eigenaren van de dieren, oordeelde de politierechter.


Vorig jaar werd op internet veelvuldig gewaarschuwd tegen Ellie G. De vrouw reageerde op oproepen op Marktplaats, van eigenaren van veelal geblesseerde paarden die een rustige levensavond voor hun dier zochten. Ze bood aan de dieren gratis op te vangen op de boerderij die ze bewoonde in Wapserveen. De paarden die hier terechtkwamen, verkocht G. zonder medeweten van de eigenaren echter door. De dieren zijn inmiddels vermoedelijk geslacht. De politierechter in Assen boog zich woensdag over vier aangiften tegen de vrouw, die inmiddels in Musselkanaal woont.

De officier van justitie maakte korte metten met G., die zelf overigens niet kwam opdagen. ‘Misselijkmakend’ noemde hij de praktijken van de 46-jarige vrouw. “Ze heeft misbruik gemaakt van het vertrouwen van de eigenaren, die dikwijls een emotionele band met hun dier hadden.” Hij eiste 150 uur werkstraf en twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf wegens verduistering. Ook zou G. een boete van 800 euro moeten betalen, gelijk aan de restwaarde van een van de spoorloos verdwenen paarden. G. werd twee jaar geleden in een civiele zaak al eens voor eenzelfde vergrijp veroordeeld.

In het bijzijn van twee gedupeerde eigenaren was de politierechter er snel uit. Hij verweet G. een ‘criminele inslag’ en vond de gevraagde voorwaardelijke gevangenisstraf onvoldoende. De boete van 800 euro kende hij toe.

Bron: Dvhn
6261301