veulen
veulen

Vier maanden oud veulen in brand gezet

Nieuws

Een bizarre gebeurtenis in Derbyshire, Engeland. Een veulentje van vier maanden oud werd daar in brand gestoken. Het jonge dier werd levend gevonden door de eigenaar. Dat meldt Horse & Hound.


Angus, zoals het veulen heet, stond in de wei samen met enkele andere veulens en wat paarden. De mishandeling vond plaats tussen 17 en 19 augustus. De politie vermoedt dat het veulen eerst overgoten is met een brandbare vloeistof en dat het daarna is aangestoken. Een paar dagen later, op 23 augustus, was de poort van het weiland compleet vernield.

De eigenaren vonden kleine Angus levend in de wei met ernstige brandplekken op zijn neus, hoofd en benen. Teressa Potter van de RSPCA zegt het volgende: “Het paard moet enorm geleden hebben. Het is lastig om te zeggen wat precies de brandwonden heeft veroorzaakt, maar het is waarschijnlijk wel met opzet gedaan.” Het veulentje moest vechten voor zijn leven, maar maakt het al een stuk beter nadat hij behandeld is door een dierenarts. Hij wordt nu nog wel elke dag door een dierenarts in de gaten gehouden.

De politie is nog op zoek naar getuigen, maar betrokkenen hopen snel te weten wie de dader is.

Klik hier voor foto’s.


Bron: Horse & Hound