150218393_ABFweb
150218393_ABFweb

Vrouw krijgt levenslang verbod op het houden van paarden

Nieuws

Na verwaarlozing van vier paarden, waaronder het overlijden van een veulen, mag een vrouw uit het Britse Bradford de rest van haar leven geen paarden meer houden. De rechter veroordeelde de vrouw voor het veroorzaken van onnodig lijden van de paarden. Ze verleende niet de juiste professionele veterinaire zorg die nodig was om de slechte lichamelijke conditie van de paarden te verbeteren.


De eerste melding aan de RSPCA ging over een veulen welke in een beveiligde gebied lag. De inspecteur van RSPCA besloot een dierenarts en de politie in te schakelen. Toen deze toegang tot het terrein gaven bleek het veulen al overleden te zijn.

Uitgehongerd


Uit autopsie bleek dat het veulen sterk was uitgehongerd en vol wormen zat. Ook drie volwassen paarden waren uitgehongerd en sterk vermagerd. Deze zijn in beslag genomen door de RSPCA.

Taakstraf en boete


De eigenaresse van de paarden had van de RSPCA al meerdere malen verbale waarschuwingen en advies gekregen, maar ze kon niet goed voor haar paarden zorgen. Naast een levenslang verbod op het houden van paarden is de vrouw ook veroordeeld tot het uitvoeren van 100 uur taakstraf en boete van £200.

Bron: HorsesHorse and Hound