neus pony
neus pony

Wandelaars voeren pony dood

Nieuws

In natuurgebied Kalvenhaar in Hellendoor is donderdag een pony gestorven door het voeren van wandelaars, schrijft Tubantia. Medewerkers van het natuurgebied hebben ook twee pony’s aangetroffen die ziek zijn, wat ook de schuld is van het voeren.


In het Reggeherstelproject Kalvenhaar mogen bezoekers wandelen. De wandelaars hebben, waarschijnlijk goedbedoeld, de pony’s bijgevoerd. “Wandelaars hebben vaak de behoefte loslopende dieren een appeltje of boterham te geven. Wat ze vaak niet weten is dat dit erg slecht kan zijn”, aldus een medewerker. “Dit bleek ook het geval bij de dode pony.” Landschap Overijssel roept iedereen op om loslopende koeien, schapen, paarden en andere grazers niet te voeren.

De koeien en pony’s die in Kalvenhaar, maar ook in Koemaste en andere Reggeherstelprojecten grazen, stellen hun eigen voedselpakket samen. Het dieet van de dieren sluit dus aan bij hun voederbehoefte en de dieren krijgen niet meer te eten dan dat ze nodig hebben. Pony’s overeten zich van al het voedsel dat ze aangeboden krijgen. Ze kunnen koliek (verstopping, kramp) krijgen van bijvoorbeeld aardappelschillen en vers brood of ander voedsel dat niet in hun dieet past.

Bron: Tubantia