Dierenarts
Dierenarts

Britten vertrouwen dierenarts meer dan dokter

Nieuws

Uit een Brits onderzoekt blijkt dat ruim 94 procent van de Britse paardenliefhebbers hun dierenarts compleet vertrouwt. Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat er meer vertrouwen is in de dierenarts, dan in de eigen dokter. Dat schrijft Horse & Hound.


Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van het Royal College of Veterinary Students (RCVS) en de British Veterinary Association (BVA). Er werden ruim 2000 mensen gevraagd hun mening te geven over dienstverleners.

John Blackwell, voorzitter van de BVA, verklaart het hoge percentage: ‘Dierenartsen hebben hoge kwaliteitseisen. Daarnaast zijn ze vaak extra betrokken bij de dieren. Het is fijn te zien dat de mensen dat ook waarderen.’

Uit het onderzoek blijkt ook dat 78 procent van de mensen tevreden of zelfs zeer tevreden is over de service van de dierenarts. Daarnaast vindt 70 procent van de mensen die gebruik maken van de dierenarts dat de prijs-kwaliteitverhouding in orde is.

De dierenarts eindigde als derde in het onderzoek naar dienstverlening achter de apothekers (97 procent) en opticiens (95 procent).

Bron: Horse & Hound