hoefbevangenheid
hoefbevangenheid

Onderzoek naar risicofactoren hoefbevangenheid van start

Nieuws

In Groot-Brittannië is een grootschalig onderzoek naar de risicofactoren voor hoefbevangenheid van start gegaan. De onderzoekers hopen informatie te verzamelen over meer dan 3000 paarden en pony’s.


Het project komt tot stand door een samenwerking tussen paardenwelzijnsorganisatie World Horse Welfare, de Animal Health Trust en het Royal Veterinary College. Algemeen directeur van World Horse Warfare, Roly Owers, benadrukt hoe belangrijk het onderzoek is. “Met dit onderzoek bieden we paardeneigenaren een kans hun kennis te delen over deze vreselijke ziekte, die al ontelbare paarden zoveel pijn heeft bezorgd. Of het nu gaat om een tweejarige Shetlander, een succesvol volbloed renpaard of een grasmaaier van 30, alle informatie draagt bij aan het onderzoek. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen ras, leeftijd of waar het paard voor gebruikt wordt.

Of het paard al eens hoefbevangen is geweest of niet, maakt voor het onderzoek ook niet uit. Het enige dat van belang is, is dat de paarden en hun eigenaars in Groot-Brittanië wonen. Deelnemers kunnen online een vragenlijst invullen over zaken als weidegang, stalling, voeding en beweging. Ze worden ook gevraagd het gewicht van hun paard nauwkeurig bij te houden.

Het onderzoek zal twee jaar in beslag nemen.

Klik hier voor meer informatie over het hoefbevangenheidsonderzoek.


Bron: Horsetalk