Hoefbevangenheid
Hoefbevangenheid

‘Hoefbevangenheid treedt het hele jaar op’

Nieuws

Hoefbevangenheid slaat het hele jaar toe, waarschuwt World Horse Welfare. Horse and Hound schrijft dat de stichting tijdens het Brits Paardengeneeskunde Congress afgelopen weekend een flyer uitdeelde met informatie over behandeling, management en voorkoming van de aandoening.


Uit een onderzoek van Clare Wylie samen met World Horse Welfare blijkt dat er elk jaar 4000 paarden in Groot-Brittannië lijden aan hoefbevangenheid. De flyer geeft informatie over de verschillende soorten hoefbevangenheid en hoe je de eerste signalen herkent. Er staat ook in dat - hoewel er altijd anders werd gedacht - hoefbevangenheid het hele jaar door kan optreden.

“Veel mensen weten van het bestaan van hoefbevangenheid, maar er zijn nog steeds veel misverstanden. Zoals bijvoorbeeld dat alleen bepaalde typen paarden vatbaar zijn en dat het het meest voorkomt in de lente. We wilden die mythes in de flyer ontkrachten en de feiten op een rijtje zetten”, aldus Sam Chubbock van World Horse Welfare.

In het onderzoek van Dr Wylie was ook te zien dat er meer incidenten van hoefbevangenheid zijn in de winter dan in de lente. Haar onderzoek duurde twee jaar en omvatte 28 gevallen van hoefbevangenheid.

In de flyer worden enkele risicofactoren behandeld, zoals hormonale afwijkingen zoals EMS en Cushing. Je kunt hem hier lezen. Bron: Horse and Hound