150818003_ABFweb
150818003_ABFweb

EK: Nederland bovenaan op medaillespiegel

Nieuws

Yes! Na de medailles die gisteren tijdens het EK vierspannen gewonnen werden, staat ons land eerste op de medaillespiegel van het EK in Aken. Duitsland staat op de tweede plaats en Groot-Brittannië volgt op de derde plaats.Zeven medailles


Op dit moment staat Nederland op een totaal van zeven medailles. De oranje ruiters en menners haalden in de landenwedstrijden springen, dressuur en vierspannen drie keer goud, IJsbrand Chardon won één keer individueel zilver, er werd één keer brons gewonnen in de landenwedstrijd reining en twee keer individueel brons voor Hans Peter Minderhoud in de dressuur en Koos de Ronde bij de vierspannen.

Goud boven zilver


Hoewel Duitsland in totaal dertien medailles won, tellen de drie gouden teammedailles van Nederland zwaarder dan de twee gouden en acht zilveren medailles van het thuisland. Groot-Brittannië komt met twee gouden medailles en één zilveren uit op een totaal van drie medailles.

Finale springen


Vanmiddag om 16.00 uur start in Aken de individuele finale van het EK Springen, waarbij ook weer medailles gehaald kunnen worden door de Nederlandse mannen. Jeroen Dubbeldam staat in de tussenstand op een tweede plaats, nadat het paard Vivant van de Oekraïner Cassio Rivetti – de voormalig nummer twee in de tussenstand – niet fit genoeg bleek te zijn om te mogen starten. Ook voor Jur Vrieling zijn de medaillekansen daardoor toegenomen. De combinatie staat nu op de vijfde plaats. Ook Maikel van der Vleuten komt vanmiddag aan de start, hij staat momenteel op een twaalfde plaats.

We houden je op de hoogte!

Bron: Horses/Bit Magazine