arndnl_ABF1053
arndnl_ABF1053

Jeroen Dubbeldam Europees Kampioen!

Nieuws

Jeroen Dubbeldam en Zenith N.O.P. hebben zojuist weer eens laten zien dat zij de Europese titel meer dan waard zijn. Ze sleepten de vierde gouden medaille voor Nederland op het EK in Aken in de wacht in een spannende individuele finale.


Ruim 50.000 mensen zagen in het stadion in Aken hoe Dubbeldam de overwinning pakte in een foutloos parcours. Met maar liefst vijf nulrondes in Aken is hij na olympisch en wereldkampioen nu ook Europees kampioen. Met slechts 2.68 strafpunten kon de combinatie zich een tijdfout permitteren maar reed een perfecte ronde, zoals alleen Dubbeldam dat kan. Jur Vrieling werd vijfde met Zirocco Blue. Maikel van der Vleuten eindigde met Verdi op de veertiende plaats. Het zilver was voor de Belg Gregory Wathelet, het brons ging naar de Franse Simon Delestre.

Droom


“Ik kan het niet geloven”, zei Dubbeldam na de EK-finale. Hij won vrijdag ook al goud in de landenwedstrijd. “Het is een droom die uitkomt, dit is echt het mooiste concours van de wereld. Iets mooiers dan dit bestaat niet, het is onbeschrijflijk. Dit was de enige titel die ik nog miste.”

Zenith


Bij binnenkomst in de eerste manche was Zenith erg gespannen en wilde de ring niet in. “Rustig blijven, is dan het enige wat helpt. Ik moest hem op z’n gemak stellen en rustig houden. Dat plan heeft goed gewerkt. Het is echt een ongelooflijk paard. Het stadion explodeerde, maar Zenith ook”, lacht Dubbeldam achteraf. “Ik snap nu wat Edward Gal vorige week doormaakte, toen zijn paard door de prijsuitreiking zo gespannen was geworden.”

Bekijk hier de reactie van een dolblije en geëmotioneerde Jeroen Dubbeldam in filmpjes van de NOS

Bron: NOS/Bit Magazine

Foto’s: Arnd Bronkhorst150820462_ABFweb
150821891_ABFweb
arndnl_ABF3850
arndnl_ABF3923
arndnl_ABF4277
arndnl_ABF4372