PH_Still02
PH_Still02

Win: Kaartjes voor nieuwe docu Perfect Horse

Nieuws

Op 25 september gaat de film Perfect Horse in première tijdens het Nederlands Film Festival. Deze intrigerende documentaire vertelt het verhaal van de Lipizzanerfokkers, die eeuwenoude kennis proberen te rijmen met de nieuwe inzichten in de genetica. Vanaf 1 oktober kun je de documentaire in de Nederlandse theaters zien.Perfect Horse is een film gebaseerd op het bekende boek ‘Dier, bovendier’ van Frank Westerman. Generaties van paardenfokkers proberen met toewijding, vakmanschap en eeuwenoude kennis het perfecte paard te creëren: de Lipizzaner. Het trainen, de voorstelling, de berijders, maar ook de poepschepper: alles ademt de traditie van de Spaanse Rijschool in Wenen.

Perfect


De lat ligt voor zowel de ruiters als de Lippizaners erg hoog. De film volgt Max Dobretsberger: de man die de Lippizaners in Oostenrijk opfokt en voorbereidt op hun carrière. Hij weet werkelijk alles van het authentieke fokken van de beste Lipizzaners. Maar de eeuwenoude kennis wordt beproefd door nieuwe ideeën: in deze nieuwe wereld worden paarden gekloond en wordt het DNA-profiel gemodificeerd. De belofte is dat de Lipizanner zijn capriolen en lavades beter kan uitvoeren dan ooit. Maar hoe ver gaat men om het perfecte paard te creëren?

Hans Fels


Perfect Horse is een documentaire van regisseur en cameraman Hans Fels. Hij is erg geïnteresseerd in historische ontdekkingen en discussies rondom nature-nurture.

Bit geeft maar liefst 5x twee kaartjes weg voor de documentaire Perfect Horse. Kans maken? Vul het formulier in en vertel ons waarom je naar deze film wilt. Meedoen kan tot en met woensdag 23 september.


[gravityform id="1050" title="false" description="false"]
150825 PerfectHorse