fox-pitt
fox-pitt

Eventingruiter Fox-Pitt stabiel na hoofdtrauma

Nieuws

Afgelopen zaterdag kwam eventingruiter William Fox-Pitt zwaar ten val tijdens het WK eventing voor jonge paarden in het Franse Lion d’Angres. De cross lag toen een uur stil om de ruiter medische verzorging te geven. Eerder werd al bekend dat hij hoofdletsel heeft opgelopen en ter observatie een nacht in het ziekenhuis moest blijven. Inmiddels is bekend geworden dat er meerdere tests zijn gedaan en zijn situatie vooralsnog onveranderd is.
[caption id=”attachment_49326” align=”alignright” width=”200”] William Fox Pit thuis op de galopbaan.[/caption]

Eerder in Bit (196/197) spraken we William Fox-Pitt thuis over zijn heden, verleden en toekomst in de eventingsport. William vertelde dat hij altijd goed let op de gezondheid van zowel ruiter als paard. Zo moeten zijn paarden lekker in hun vel zitten en wil hij zelf in top conditie zijn: “Ik wil me beslist niet moe voelen of ergens pijn hebben aan het einde van een cross. Zodra dat gebeurt, is je concentratie weg en ga je fouten maken. Maar als je goed voor je jezelf zorgt, ben je een betere ruiter.”

Op dit moment wordt William Fox-Pitt in slaap gehouden en geobserveerd. Gisteren liet de familie van Fox-Pitt via de website weten dat William’s toestand hetzelfde blijft. Ook ‘s nachts is er geen verandering. Alice Fox-Pitt en alle familie danken iedereen voor de goede wensen en steun, het betekent veel voor ze.

Bron: Horses en HorsUs
William Fox-Pitt
fox-pitt
fox-pitt