knuffelen
knuffelen

Redenen om je paard te bedanken

Nieuws

Er zijn zoveel dingen die paarden voor ons doen waar we héél erg dankbaar voor moeten zijn. Zonder hen was het leven een stuk saaier geweest. Om de volgende dingen mag je je paard weleens bedanken:



1. Omdat ze je rustig krijgen


Heb je weleens te horen gekregen dat ‘alle paardenmensen gek zijn’? Als dat niet zo is doe je vast iets niet goed. Maar, als we allemaal gek zouden zijn, hoe komt het dan dat tien minuten op een paardenrug ervoor zorgen dat je alle hectiek in je leven spontaan vergeet? En hoe komt het dat je paard soms de enige is die je tot rust kan krijgen? Oké, ze maken weleens iets kapot en zijn soms een beetje vervelend, maar dat wil niet zeggen dat we niet van elke seconde ervan houden.

2. Voor het regelmatig redden van ons leven


Oké: rijden op een dier van 600 kilo is niet echt het veiligste om te doen. Met één verkeerde stap kan een paard je verpletteren. Maar gelukkig voor ons kiezen ze er vaak voor ons uit de problemen te halen. Zoals het weigeren voor een sprong om totale vernietiging te voorkomen - van de hindernispalen. En hoe vaak heeft jouw paard je al gered van een spook, een vogel of een wit hekje?

3. Omdat ze zo schattig zijn


Er is niets beter dan gegroet worden in de ochtend door een wollig ponyhoofd. Wie houdt nou niet van een paard dat blij is om je te zien? En ze zijn vooral leuk wanneer ze iets doen wat echt niet mag, maar er wel gigantisch veel plezier in hebben. Zoals het slopen van emmers, dekens of jassen. Soms zijn ze het schattigst als ze niet eens hun best doen.

4. Omdat ze dealen met achterlijk menselijk gedrag


Oké, handjes in de lucht: wie heeft weleens een hoed of muts op het hoofd van zijn paard gezet? Allemaal schuldig. Wie vindt het nou niet leuk om tijdens carnaval zijn paard te verkleden? Al was het maar toen je nog een pennymeisje was. Maar onze paarden maakt het niet uit als ze eruit zien als een clown of als Shrek, en daar moeten we ze heel erg dankbaar voor zijn!

5. Omdat het de beste luisteraars zijn


Is het niet fantastisch dat je paard altijd luistert, zonder iets terug te zeggen? Nooit een weerwoord of veroordeling, je kunt de meest diepe gesprekken voeren zonder consequenties. Soms hebben ze het zelfs door als je je rot voelt en zijn ze extra lief. Wie heeft een therapeut nodig als er een paard op stal staat? Je geld gaat trouwens waarschijnlijk toch al op aan je paard...

6. Omdat ze zorgen voor vermaak


Of ze nu met een denkbeeldig vriendje in de wei spelen of schrikken van een stukje bodem dat net iets anders is dan de rest. Paarden houden het altijd interessant. Als ze erachter komen dat menselijk eten ook lekker is, kan dat levens veranderen. En het is ook best te begrijpen dat mensen urenlang naar een wedstrijd kunnen kijken. Hun atletische vaardigheden en intelligentie zijn gewoon bijzonder!

7. Omdat ze je beste vriend zijn


Hoe zou het leven zijn zonder beste vriend op vier benen? Ze weten al je geheimen en zijn altijd het meest blij om je te zien. Paarden zorgen voor comfort als je het nodig hebt en voor plezier en een kick als je daar behoefte aan hebt. Een paard in je leven maakt je een beter persoon en de liefde van een paard is een gevoel dat je nooit meer vergeet.

Bron: Horse Collaborative