haflinger
haflinger

10 Redenen om blij te zijn met je koudbloed

Nieuws

Ontzettend charmant, altijd vriendelijk en gemakkelijk te overtuigen. Er zijn zoveel redenen waarom je van geluk mag spreken dat je een koudbloedpaard hebt.


1. Tevredener met je paard kun je niet zijn als je ziet hoe een ander achter de horizon verdwijnt of binnen tien minuten uit het zadel geworpen wordt door zijn Duitse warmbloed.

2. Omdat koudbloeden voor voer leven, zul je geen problemen hebben om je paard op de trailer te zetten, te scheren of te doen wat je ook maar wilt zolang je maar een wortel in je handen hebt.

3. Als er een uitstekende spijker in zijn stal of er een enkel konijnenholletje in de wei te vinden is, is de kans dat je paard zich eraan bezeert beduidend minder. Zijn neiging tot zelfbehoud is er namelijk nog niet helemaal uitgefokt.

4. Je hoeft niet voor iedere minuscule temperatuurwisseling een nieuw deken aan te schaffen. Bovendien is een kastinhoud van vijf stuks een stuk gemakkelijker uit te leggen aan je wederhelft dan een kastinhoud van meer dan twintig items.

5. Eigenlijk is je paard gewoon het meest blij als hij zonder deken kan staan, wat betekent dat jouw rug het opleggen van een zwaar deken bespaard blijft.

6. Het kan zomaar zijn dat je een zeldzaam ras onder je hoede hebt. Karmapunten voor jou!

7. De rekeningen van je dierenarts en hoefsmid zijn beduidend lager dan die van de buurman, die een ex-racepaard heeft. Jouw paard is eigenlijk gewoon sowieso een stuk goedkoper dan andere paarden.

8. Als je een kleiner koudbloed hebt, kun je je neefjes en nichtjes de gelukkigste kinderen op aarde maken door ze een paardrijlesje te geven. Heb je een groter en steviger paard, dan kun je je mannelijke familieleden nog eens een lesje geven.

9. De wintervacht van je koudbloed maakt je paard tot een levensgrote knuffelbeer.

10. Hoe dan ook, het karakter van je paard is zodanig dat je ze zelfs met je oma vertrouwt.

Bron: Horse & Hound