100523370_ABFweb
100523370_ABFweb

10 Herkenbare situaties voor ruiters met een niet-paarden-familie

Nieuws

Jij weet niet wanneer je bent aangestoken met het paardenvirus (waarschijnlijk ben je ermee geboren), maar je familie.. Die heeft er duidelijk geen kaas van gegeten. Dat kan tot grappige situaties leiden!



1. Halster of Hoofdstel, wat is het verschil?


Je kunt het je niet voorstellen, maar jouw familie gooit met deze twee termen alsof het synoniemen zijn. Ze hebben geen enkel vermoeden dat hier een cruciaal verschil tussen is..

2. KIJK UIT, PAS OP!


Je paard schudt een keer met zijn hoofd en je familie beschouwt dit als een levensgevaarlijke manoeuvre. Dit geldt overigens ook voor alle andere onderdelen van je paard die bewegen..

3. Een pony of een paard of toch een veulen?


Je familie heeft er duidelijk moeite mee om deze termen uit elkaar te houden. Een klein paard is een veulen, of toch een pony? En wanneer is een pony nu eigenlijk een paard? Pony’s worden uiteindelijk toch paarden?

4. Gangen en figuren..


Je probeert je familie al jaren uit te leggen dat een volte een rondje is en wat stap, draf en galop inhoudt. Toch zien ze nog steeds geen enkel verschil in wat jij nu eigenlijk aan het doen bent. Naar dressuur kijken vinden ze vreselijk saai, die mensen rijden alleen maar rondjes..

5. Koop eens wat voor jezelf!


Wanneer je jarig bent of er is een andere reden voor een cadeau, geef je een verlanglijstje vol met spulletjes voor je paard. Inmiddels is je niet-paarden-familie het een beetje zat en begrijpt niet dat je überhaupt nog wat nodig kan hebben?! Verder vinden ze ook dat je eens wat voor jezelf moet vragen. Ehmm.. paardenmensen genieten intens van nieuwe spullen voor hun paard!

6. Ze denken dat je van de ene op de andere dag een andere discipline kunt starten.


Waarom doe je niet eens mee aan een springwedstrijd (met je dressuurpaard)?

7. Ze vinden alles duur..


Oké.. eerlijk is eerlijk, paardrijden is gewoon een extreem dure hobby. Zeker als je ook nog eens van mooie spulletjes houdt. Maar zelfs als je een fantastische aankoop doet in de uitverkoop of via marktplaats, is je familie nog ontevreden.

8. Proefjes voorlezen is een straf


Ten eerste snappen ze al niet eens wat je aan het doen bent, en daar komt ook nog eens bij dat ze de letters van de bak niet uit hun hoofd kennen. Voorlezen is een ware straf voor de niet-paarden-familie. Het voorlezen gaat of te snel, of te langzaam en leidt soms tot irritaties. Zeker als er ook voorgelezen moet worden op wedstrijden is de niet-paarden-familie op van de zenuwen. (Ze snappen er niks van en zijn vreselijk bang dat ze iets fout doen.)

9. (On)Handige vaders


Toegegeven, vaders zijn soms super handig. Soms verzint hij prachtige constructies om je paardenspullen netjes op te bergen en de spierkracht van vaders komt vaak ook goed van pas! Maar uiteraard zijn er ook dingen die minder goed gaan en dat is bijvoorbeeld dat vaders graag laten zien hoe sterk ze zijn. Zo geven sommige vaders graag een ‘voetje’. Alleen hebben die supersterke vaders geen idee hoe zoiets eigenlijk werkt en gooien hun kind gewoon over de pony heen.. (Ehm pap, mag het volgende keer iets minder enthousiast?)

10. Maar bovenal zijn ze je grootste supporters!


[caption id=”attachment_57079” align=”alignright” width=”352”] Foto Arnd Bronkhorst[/caption]

Je niet-paarden-familie snapt er niks van en dat is fantastisch! Wanneer je paard je er niet af gooit heb je volgens hen waarschijnlijk altijd een prijs verdiend! Hier zit dus wel een kleine kanttekening bij; je moet niet hopen op een prijs omdat zij dit verwachten, dan kan de prijsuitreiking weleens vies tegenvallen.. Maar als de prijsuitreiking toch tegenvalt, dan vraag je gewoon nogmaals wat je niet-paarden-familie van je wedstrijd vond. ;)
150419847_ABFweb