Adelinde Cornelissen, Rio, Olympische Spelen, Parzival
Adelinde Cornelissen, Rio, Olympische Spelen, Parzival

Adelinde: ‘Ik gaf op om Parzival te beschermen’

Nieuws

Adelinde Cornelissen groette gisteren halverwege haar proef op de Olympische Spelen al af. Haar 19-jarige ruin Parzival stond dinsdag op stal met een opgezwollen kaak en koorts. Gisterochtend leek het beter te gaan, de dierenartsen gaven groen licht, waarop Cornelissen besloot haar proef te rijden. In de ring voelde de vos leeg aan. Daarop besloot de amazone vroegtijdig de proef te staken. “Mijn maatje, mijn vriend, het paard dat altijd alles voor mij heeft gegeven, verdient dit niet. Daarom heb ik afgegroet”, laat de amazone op haar Facebookpagina weten.


Om Parzival meer tijd te gunnen beter te herstellen werd de FEI gevraagd binnen het team te wisselen van startplek. De combinatie zou daardoor de gelegenheid krijgen op de tweede dag aan de start te verschijnen. Aan dit verzoek werd door de FEI niet voldaan.
Cornelissen stond mede daardoor voor een boel vragen. Op haar Facebookpagina beschrijft de amazone hoe de afgelopen dagen er voor haar en Parzival uit hebben gezien. “Na het infuus leek hij beter, maar eigenlijk had ik mijn keuze al gemaakt niet te starten. We hebben geen reserve voor het team en ik wilde hen ook niet teleurstellen. Wat te doen?”

“De volgende ochtend heb ik hem 10 minuten gedraafd onder het zadel en leek hij fit. Nog meer vragen, wat is wijsheid? De dierenartsen gaven groen licht dus ik stemde toe te starten. Ik voelde in de ring dat hij alles gaf, het is een vechter en geeft nooit op, maar om hem te beschermen heb ik opgegeven”.Bron: Horses en Facebook