benen
benen

Nederlandse Paarden Academie gelanceerd

Nieuws

Tijdens het Ondernemers Congres op Horse Event is een nieuw initiatief gelanceerd, de Nederlandse Paarden Academie. Een samenwerking van Aeres, de FNRS, het KWPN en de KNHS. Het platform biedt een volledig overzicht van alle opleidingen, trainingen en cursussen op het gebied van paardensport in Nederland.


Het doel van de academie is het versterken van de positie van de Nederlandse paardensport in binnen- en buitenland. Nederland staat al bekend vanwege de vele paardenkennis en succesvolle prestaties. Kennis, opleiding en innovatie zijn hierbij belangrijke factoren.

“Uit het Hippisch Rapport van de HAS en de Sectorraad uit 2014, blijkt dat het opleidingsaanbod in de hippische sector erg versnipperd is en niet transparant. Met de NPA willen we meer overzicht bieden voor de consument. Alle aanbieders van opleidingsactiviteiten in de paardensector kunnen hun opleiding, training, cursus of clinic aanmelden in het portaal. Op termijn ontwikkelt de NPA een kwaliteitslabel. Hiermee wordt dan de kwaliteitsstandaard van de hippische opleidingen gewaarborgd op de onderdelen praktijkgerichtheid, klantgerichtheid en sectortevredenheid”, vertelt KNHS directeur sport, Anton Binnenmars, over de Nederlandse Paarden Academie.

Benieuwd geworden naar de academie? Bekijk hier hun website.

Bron: KNHS